Tasa-arvoinen avioliittolaki & opintotuen leikkaaminen

joulukuuta 08, 2014

Tasa-arvoinen avioliittolaki: 

No kirjoitan kahdesta aiheesta, tämä on minusta aika tärkeä sekä ajankohtainen aihe. Tämä laki tarkoittaa siis, että avioliitto ei olisi enää vain miehen ja naisen välinen liitto, vaan myös samaa sukupuolta edustavat saavat oikeuden mennä naimisiin. Minusta tämä on oikein, toki monilla on erilaiset mielipiteet asiasta, jotkut vetoavat Raamattuun, mutta lapsellisinta on yhä sanoa, että "se on ällöttävää"... Tasa-arvoisen avioliittolain myötä byrokratia vähenisi.

Tämä kyseinen laki siis tarkoittaa:

Tarve erotella ihmisiä rekisteröityihin puolisoihin ja aviopareihin poistuisi (byrokratia vähenee)
- Tasa-arvoinen avioliittolaki antaisi kaikille parisuhteensa virallistaville pareille yhtäläisen oikeuden yhteiseen sukunimeen ilman turhaa byrokratiaa ja rahanmenoa.
Homoilla ja lesboilla on jo adoptio-oikeus – yksin. Tasa-arvoinen avioliittolaki mahdollistaisi parin tulemisen adoptiovanhemmiksi yhtä aikaa.
- Seksuaalivähemmistöjen ei enää tarvitsisi ilmoittaa suuntaustaan joka kerta kun täyttävät siviilisäätyä tiedustelevan lomakkeen, tai vaikka vastaavat markkinointikyselyyn.


 - Tasa-arvoinen avioliittolaki antaisi sateenkaariperheiden lapsille, heidän vanhemmilleen ja heidän lähiympäristölleen selkeän viestin siitä, että heidän perheensä on yhtä arvokas ja hyvä kuin muutkin perheet. (Tuhannet suomalaiset lapset elävät sateenkaariperheissä.)

Tämä laki ei tarkoita:
- Ei kirkkohäitä vasten kirkon tahtoa. Kirkolla on täysi vapaus päättää omista käytännöistään eikä sille lain myötä tulisi velvollisuutta vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja.
- Homoadoptiobuumia
Avioliittoinstituution perustan kyseenalaistamista. Tasa-arvoinen avioliittolainsäädäntö itse asiassa lisää avioliiton arvostusta instituutiona, sillä yhä suuremmalla joukolla ihmisiä on mahdollisuus sitoutua siihen.


Tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole keneltäkään pois

Laki koskettaa suurta joukkoa suomalaisia ja antaa heille ja heidän perheilleen avioliiton mukanaan tuomaan yhteiskunnallisen tuen ja institutionaalisen turvan, mutta keneltäkään se ei ota mitään pois.
Tasa-arvoista avioliittolakia vastustavien heteroiden ei periaatteessa pitäisi suivaantua tästä laista. Se ei vaikuta heteron elämään mitenkään. Suurin osa heteroista (jotka nykyään on tätä lakia vastaan) ei käsittääkseni tainnut häiriintyä silloin kun kyseessä oli rekisteröity parisuhde. Ne ovat periaatteessa sama asia, joten miksi valittaa? Ainoa ero on siinä, että tasa-arvoinen avioliittolaki on parempi homoille ja lesboille. He saavat viimein olla onnellisia, samalla tavalla kuin heterot.
Ne jotka vastustavat tätä avioliittolakia voisivat miettiä, mikä on pahinta mitä tän lain myötä voisi tapahtua:
Kolmas maailmansota?
Terroristit voittavat?
Eri vitsaukset - heinäsirkat, sammakot jne - putoaa taivaalta ja hyökkää kimppuumme?
Homot saavat mennä naimisiin?
Vaikka Raamatussa lukee mitä lukee, en kuitenkaan osaa uskoa, että Jumala olisi näin kovasti tätä vastaan, kuin jotkut suomalaiset. Jotkut uskovat Raamattuun, minä taas en usko siihen. Kaikki mitä Raamatussa lukee, on aika ristiriitaista. En aio aliarvioida Raamattua. En aio vaikuttaa mielipiteisiinne, voitte olla ihan mitä mieltä haluatte, mutta näin minä ajattelen tämän asian. Se ei tarkoita, että teidän pitäisi ajatella näin.  

Antaa ihmisten rakastaa toisiaan, sukupuolesta riippumatta.
Olen itse käsitellyt tämän asian mielessäni, ystävieni kanssa ja nyt täällä blogissa läpi. Kiitos jos jotkut jaksoivat lukea :D :)

Jos jaksatte yhä lukea tätä postausta, seuraava aihe olisi opintotuen leikkaaminen. 
Taas yksi asia Suomessa mitä en oikein ymmärrä. Tässä on kyseessä nyt nuorten koulunkäynti ja työelämän muutokset. On järjetöntä leikata opintotuessa, se on meille nuorille tärkeää, että saamme kerran kuussa sen rahan, jolla voimme esim. ostaa koulukirjat, ruokaa jos asuu yksin. Leikkaukset vaikuttavat myös siihen, että kuinka pitkä koulumatka tulee olemaan. Jos ammattiopistoja yhdistetään ja pienemmät ammattiopistot suljetaan, moni joutuu muuttamaan pois kotoa jo alaikäisenä, itsenäistymisen tärkeässä vaiheessa moiset muutokset voivat vaikuttaa rajusti koulunkäyntiin. 
Opintotukihan määräytyy vanhempien vuositulojen mukaan, mutta se, että vanhempieni vuositulo on hyvä, rahaa on jne ei tarkoita, että rahaa aina jäisi minun opintojeni maksamiseen. Näillä näkymin opintotukeni tulee olemaan about. 30-40 euroa, ei nyt kovin paljon jos haluaisin ostaa omat kirjat. Tämänhetkinen kirja mikä meillä on käytössä, maksaa 40-50 euroa. Kirjat ovat aika kalliita, ainakin uutena. Voihan ne ostaa käytettyinäkin, mutta ne menevät nopeasti. Kirjastostakin on mahdollista lainata ja lainojen uusiminen on mahdollista, mutta entä sitten kun joku muu lainaa sen kirjan? Silloin sen kirjan uusiminen ei välttämättä onnistu ja kappas vain, oot ilman kirjaa. Amiksilta kuulemani mukaan leikataan eniten opintotukea. Se, että joutuisin itse muuttamaan toiseen kaupunkiin mielenkiintoisen alan perässä, kauhistuttaa minua. Ystävät ja perhe jäisi tänne, olisin ihan omillani, aika säälittävän vähällä opintotuella. Asumislisä on mahdollinen, mutta jos asuu ammattiopiston tarjoamassa asuntolassa, asumislisiä ei taida herua. Soluasuntojakin on aika harvassa, varsinkin suurissa kaupungeissa. Kyllähän mä voisin ostaa sillä 40 eurolla itselleni koirankopin jossa asua. Useimmilla vanhemmilla saattaa olla rahaa, ja oletetaan, että jos vuositulot on hyvät niin opintotukea ei tarvitse antaa paskaakaan. Mutta onko kukaan tullut ajatelleeksi sitä, että vanhemmillakin on menoja? Laskut, ruoka jne. Ei välttämättä lapselle aina riitä rahaa uusien koulukirjojen ostamiseen. Lukiossakin tarvitaan monia erilaisia kirjoja eri tunneille. Amikset eivät ehkä tarvitse niin paljon kirjoja, mutta kalliiksi ne silti tulevat.
Jos Suomen halutaan menestyvän, se ei tapahdu koulutusta heikentämällä.
Kiitän ja kummarran! :)

You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.