Peruskoulun tyyli- ja meikkimokat

syyskuuta 30, 2016

Peruskoulu oli kyllä värikästä, ja ehkä erikoista aikaa. Muodista ei oltu ihan perillä, kuljettiin paljon massan mukana. Jos sinut leimattiin joksikin, ja yritit olla erilainen kuin yleensä, sinua pidettiin outona, kun yritti poiketa normeista. Siitä asemasta, mihin sinut leimattiin. Oli koulun "suosituimmat pojat ja tytöt", jotka eivät oikeasti ole sen erilaisempia kuin muutkaan. Ehkä saattoi olla vain isompi kaveriporukka, ja he päättivät yhdessä millainen joku toinen henkilö on. Mutta peruskoulun jälkeen, en ole nähnyt niitä samoja "suosituimpia kaveriporukoita" enää yhtä paljon yhdessä. Joko he ovat muuttuneet, löytäneet uusia ystäviä, ei ole enää aikaa kokoontua yhdessä viettämään aikaa, tai ovat nykyään jokainen on vain ihan oma itsensä. 

En kuulunut suosituimpiin, minulla oli peruskoulussa ehkä kaksi sellaista kaveria, jonka kanssa vietin kaikki koulupäivät ja vapaa-ajat. Olen onnekas, sillä he ovat yhä elämässäni, vaikka olen saanutkin uusia ystäviä.

Mutta se peruskoulu... huhhuh, oli kyllä muoti aika hukassa, kun katselee vanhoja kuvia. Ja ne meikit...! EI HERRANJUMALA! Onneksi nyt osaa ehkä vähän paremmin nämä meikkihommat ettei näytä pelleltä ja osaa pukeutua. 


Aloitetaas, tein tämän vaihe vaiheelta, tämä on hankalaa. Helpompaa jos tekisi videon, mutta olen huono niissä.
Aluksi ylemmässä kuvassa ollaan ihan no makeup, mutta alemmassa kuvassa...
no tarvitseeko sanoa mitään?

Tosin käytin peruskoulussa tosi paljon mattapohjaista meikkivoidetta, mutta se taas olikin liian tumma minun iholleni. Tajusinko sitä? Ehkä, mutten välittänyt, se oli hienoa.

Eli siis, joko käytettiin liian vaaleaa, tai liian tummaa meikkivoidetta, useampi kerros. Aina liika oli ilmeisesti hyväksi. 

Kun käytti liian tummaa meikkivoidetta, eikä silloin tietenkään plendattu! Joten leukaluiden alapuolelle jäi kivat rajat. Jos "yritettiin" plendata, niin näkyi kivat viirut aina kaulassa, koska liian tumma meikkivoide. ( tai liian vaalea, mutta tummemmasta jää minusta selvemmän rajat)Tässä valossa, missä kuvat otin, ei näy rajat, mutta kyllähän tuon huomaa, että meikkivoide ei ole minun ihoni sävyinen.

Seuraavaksi peruskoulun kuuluisat nude-huulet by: 10 kerroksen meikkivoide


Oliko luokkakuvaukset? Kun oli, pitihän sitä tälläytyä kunnolla! Muistaakseni olin ehkä 4.llä tai 5.llä luokalla, kun otimme silloisen parhaan ystäväni kanssa kaverikuvan. No yllätys yllätys, laitoimme hiukset kivasti, kuvia varten ostetut vaatteet päälle ja huulikiiltoa. Huulikiilto oli se juttu. Siis huulikiillossa ei ole mitään vikaa tietenkään! Mutta laitat aamulla huulikiiltoa, that's fine. Olet pari tuntia koulussa, lisäät huulikiiltoa. Käyt ruokailussa, herranjumala nythän huulikiilto ei enää näy missään! (vaikka näkyikin). 

Lisää vain. 20 minuuttia ennen kuvauksia, käydään äkkiä vessassa lisäämässä sitä himputin huulikiiltoa. Olen varma, että huuleni kiilsivät Helsinkiin asti...

Tähän tyyliin:
Kuvassa näkyy heikosti, mutta tätä kyseistä kaverikuvaa tarkoitin.
Huuleni ovat kuin Barbiella!

Seuraavana on minun 6. luokan silmämeikki. Kun sain ensimmäisen luomiväri-paletin ja opettelin luomivärin käyttöä.

No tunnetusti luomiväriä laitetaan nykyään vähän, että se näkyy, muttei ole kuitenkaan liian räväkän näköinen. 

Mutta luojan tähden... jos sinulla oli sininen, violetti, pinkki, oranssi tai mikä tahansa räikeähkö luomiväri, sitä piti laittaa monta monta monta kerrosta, jotta se näyttäisi luomissa saman väriseltä kuin paletissa. Pelkkä haaleansinertävä tai vaaleanpunainen ei riittänyt, vaan sen piti nimenomaan olla RÄIKEÄ!Mutta jos löytyi samaa sävyä olevaa glitteriä meikkilaatikon pohjalta, niin laita nyt hyvä ihme sitäkin päälle!
Katsokaa tarkemmin. Minulla on kuitenkin kasvaneet kulmakarvat 8- ja 9-luokan jälkeen. Minulla iski innostus nyppiä kulmakarvoja ja sitten ne eivät kasvaneet pitkiin pitkiin aikoihin, joten kulmakarvani olivat kuin Turhapurolla.

Lisäsin myös tässä välissä poskipunaa, mutta sitä käytettiin aika harvoin, mutta kun käytettiin, sitä käytettiin ehkä vähän väärin. Sitä nimittäin ruukattiin, laittaa vaan siihen yhteen kohtaan, eikä millään tasolla plendattu.


Ihan tismalleen samanlainen meikki, kuin minulla nykyäänkin on! Ei mitään eroa...Vihasin kulmakarvojani yli kaiken...Nyt saatte oppia seuraavaksi kajalin käytöstä..


Liikaa liikaa... mut sekin oli muotia, että silmät olivat melkein kokonaan mustat.


Onhan tämä joidenkin mielestä siistiä, nämähän ovat vain minun näkemyksiäni asioista. 
Käytän toki kajalia yhä itsekin, mutta se tuska... Laitoit kajalia, kun pääsit kouluun, sinulla oli mukavat rajat luomissa, kun kajali oli levinnyt.

Joskus mentiin "merirosvo-tyylillä" kouluun. Eli eiliset kajalit jätetiin naamaan, silloin tosin sitä laitettiin vähemmän kuin näissä kuvissa, ja mentiin niillä meikeillä kouluun. Mutta meikkivoidetta piti tosin aamulla laittaa.


Seuraavaksi lisää kulmakarvoista. Minulla itselläni ei näitä kaikkia tyylejä ollut, mutta joillakin saattoi olla. Itse suosin luonnollisen näköisiä, jotkut haluavat erilaiset kulmakarvat, joten älkää pahastuko! 


Omia kulmakarvoja oli vähän vaikea peittää, mutta kyllä tästä hahmottaa, mitä tarkoitan.

Nämä tein mustavalkoiseksi, koska kuva oli epäselvä minun omien kulmakarvojeni takia.

Mutta tässä ovat minun siittiö-kulmakarvat!Meikkimokissani olivat nämä meikit työssään, sitten alkaakin tyylimokat.. oivoih.


Mikä lie homman nimi oli, kun oli pakko aina laittaa kaksi toppia päälle? Minusta se näytti pöljältä, mutta itsekin lopulta sorruin tähän tyylimokaan. En onneksi enää niin pukeudu. Sitten varsinkin, jos jotkut yhdistivät värit, jotka eivät todellakaan sopineet yhteen. 
Kuten tämä minun yhdistelmä, vaaleahkonsiniset farkut, alla pinkki toppi ja päällä sitten tummemman sininen toppi. 

Ensimmäiseksi: Kaksi väriä, jotka ovat sävyltään erilaisia, eivät sovi yhteen. Vaaleansininen ja tummansininen. Punainen ja vaaleanpunainen jne. 

Toiseksi: Kaksi toppia päällekkäin, nöy.

Kolmanneksi: Ei vastakkaisia värejä yhtäaikaa päälle. Kuten nämä minun topit.


"Pompulakausi". Kaikki tietävät tämän jakson, kun laitettiin päälle toppi, joka sitten välttämättä piti lantion kohdalta pyörittää pompulalle. En nyt tästä osaa sen enempää kertoa, se oli vain niin turha - siis se pompula.Tämä ei ole niin yleinen tyylimoka, mutta tästä on tehty tieteellinen tutkimus, että tähän on kuitenkin törmätty. Eli siis, laitetaan ruutupaita päälle, ja myös sidotaan ruutupaita vyötäsille. Tämä on niin... sanonko mitä?
Tähän on sorruttu. Valitettavasti. Värikkäät sukkahousut/legginsit ja shortsit. Tämä oli niin noloa, nyt kun ajattelee, niin en ikinä enää käyttäisi tätä tyyliä...


Dippivärjäys, se on kaunis, kun väri vaihtuu latvoihin luonnollisen kauniisti. Mutta jos käyttää dippivärjäystä niin, että siinä menee selvät rajat, milloin väri vaihtuu.Kun ostettiin vaikkapa pinkit tennarit ja laitettiin molempiin kenkiin eriväriset kengännauhat, kuten vaikka limen vihreä ja sininen, kuten minulla oli.. tyylikästä


Onnistuinko tämän postauksen luomisessa? Pyrin käyttämään tähän aikaa ja vaivaa, mutta silti tämä jää niin vajaaksi omasta mielestäni...

Mutta tämän sain väkerrettyä omista aivosoluistani, oli hankala yrittää keksiä mokia, vaikka niitä oli monia.

Kiitos ja näkemiin, toivottavasti piditte :)


You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Tää oli ihan hauska postaus! Vaikka oletkin minua vanhempi voin sanoa että pari vuotta sitten sorruin legginssi ja shortsi yhdistelmään ja nyt kun katon koneelta niitä kuvia niin nauran ja mietin että mikä mua vaivas :D Ja hävettää myöntää mutta kolmosella tulin TUMMANvioletit luomivärit silmillä koulusta...

  VastaaPoista
 2. Tää oli ihan hauska postaus! Vaikka oletkin minua vanhempi voin sanoa että pari vuotta sitten sorruin legginssi ja shortsi yhdistelmään ja nyt kun katon koneelta niitä kuvia niin nauran ja mietin että mikä mua vaivas :D Ja hävettää myöntää mutta kolmosella tulin TUMMANvioletit luomivärit silmillä koulusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itseäkin hävettää miltä sitä on joskus näyttänyt, enkä nyt ihmettele miksi vanhemmat aina kauhisteli meikkejäni ja vaatteitani :D

   Poista

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.