Raskaus ja kaverisuhteet - Juttutuokio

maaliskuuta 28, 2017

Ensimmäistä kertaa blogissani on vieraileva bloggaaja ja myös ystäväni Laura, joka kertoo kokemuksia raskausajasta ja kuinka raskaus on päässyt vaikuttamaan kaveripiireihin.


" Täytän tänä vuonna 20-vuotta, minä ja kihlattuni odotamme ensimmäistä lastamme. Kyseessä ei ollut vahinkoraskaus, vaan ihan pitkään harkittu ja tärkeä asia elämässämme. Ennen raskautta kaveripiirini oli laaja ja näin heitä melkein päivittäin, vaikka seurustelenkin. Kun toimme raskauden julki läheisille ja sosiaalisessa mediassa, jäin vähän taaemmalle ystävieni keskuudessa. Minua ei enää pyydetty mihinkään mukaan, luultavasti ihmiset olettivat, että raskauden myötä en olisi jaksanut tai halunnut liikkua missään ystävieni kanssa. Totta, alkuraskauden ajan oli hankala liikkua missään pahoinvoinnin takia, se todella söi paljon energiaa päivistäni. Raskauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen vointi oli jo paljon parempi, jotta olisin voinut jopa nähdä kavereitani. Mutta yhteydet olivat heikentyneet ja en oikein millään saanut ystäviäni kiinni tai heillä oli muuta tekemistä, enkä minä kuulunut siihen mukaan. Keskustelu oli paljolti yksipuolista, minulle kyllä vastattiin, mutta he eivät minulle laitanneet viestiä ja aloitanneet keskustelua. Vieläkään osa heistä tekee tätä. Jo silloin aloin tuntea itseni ulkopuoliseksi, joka tuntui todella pahalta. Ensimmäisen kolmen kuukauden jälkeen tunsin, että minulla ei ollut enää ystäviä. Neljännellä kuulla oli paljon pahoinvointia, virtaa tosin löytyi, sitä oli vaikka muille jakaa. Viidennellä ja kuudennella kuulla tilanne oli päinvastainen. Pahoinvointi hellitti, mutta väsymys oli pahimmillaan. Uuden vuoden jälkeen, raskauden viimeisen kolmanneksen aikana oli selvinnyt, ketkä ovat niitä todellisia ja pysyviä ystäviä. Ne, jotkat pysyvät jopa raskaudenkin aikana lähellä ja iloitsevat asiasta kanssani. Vaikka energiaa on ollut vaihtelevasti tällä hetkellä, olen nähnyt kavereitani enemmän, kuin ensimmäisen ja toisen kolmanneksen aikana yhteensä. Se on iso ero, ottaen huomioon, että kyse on ystävistäni, ei ihan kenestä tahansa. Tällä hetkellä raskausviikkoja 38+5, joten lapsi voi syntyä ihan millä hetkellä hyvänsä. Ne ystävät, jotka ovat pysyneet rinnallani ovat tukeneet minua paljon, jotten stressaisi ja jännittäisi synnytystä liikaa. Nämä tietyt ystävät odottavat lapsen syntymistä innolla ja ovat ottaneet tämän asian todella positiivisesti. Myös molempien vanhemmat ovat olleet 100% tukena ja heihin voi luottaa, vaikka he melkein raukeavat jännityksestä. Sekin vain kertoo siitä, kuinka onnellisia he ovat puolestamme. Tämä kokemus on opettanut minulle, ketkä ovat niitä todellisia ystäviä, ystäviä menee ja tulee, osa jää vierelle ja osa katoaa. Kaveripiirit pienenevät raskauden myötä, osa syynä on se, että oletetaan, ettei raskauden vuoksi voi osallistua kavereiden elämään ja menoihin. "
Tämä ei taida olla vain yksittäistapaus, näitä tilanteita on varmasti kohdattu aiemminkin. Jotenkin tuntuu oudolta ajatella, että ystävän onni, joka tässä tapauksessa on raskaus, voi heikentää kaverisuhteita niin radikaalisti.

Itselleni tämä on tärkeä aihe, kun kyse on ystäväni raskaudesta ja kummilapsestani. Jos haluatte tietää lisää Lauran raskaudesta ja näistä menneistä kuukausista, voitte käydä lukemassa siitä hänen blogistaan, joka on tässä.You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Tuo on kyllä valitettavaa!
  Minullakin moni kaveri sanoo, että nauti nyt, sillä oma aika loppuu kohta. Reissut ja menot on takana olevaa elämää. Elämä muuttuu, ei lopu!
  Kyllä sitä aina menoille ja reissuille aikaa myöhemmin löytää, ne vaan ei ole enää prioriteetti-listan ykkösinä.

  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä sitä alkaa ajattelemaan perheen etua eikä vain niitä omia lapsen syntymän jälkeen (tai jo sitä ennen). Mutta kyllä ystävät on sitä varten, että he ovat ystäviä oli tilanne mikä tahansa.

   Poista

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.