Töitä töitä töitä

heinäkuuta 01, 2017

Tänään päädyin kirjoittamaan vain lyhyen postauksen ja sen syynä on kauhea väsymys. Torstainakaan en kirjoittanut yhtään mitään, koska aina työpäivän jälkeen on niin kauhea uupumus, kun kotitöitäkin täytyy tehdä. Olen siis Kemin kaupungilla puistotyöntekijänä, aloitin maanantaina, vaikka oikeasti minullahan on työt alkaneet virallisesti jo 2 viikkoa sitten, mutta tehän tiedätte, että olen nielurisaleikkauksen takia ollut kahden viikon sairaslomalla. Ja ensi viikon maanantai on viimeinen työpäivä, vajaa viikon loma ja sitten aloitan työt seurakunnalla, huoltamassa Peurasaaren hautuumaata neljä viikkoa. Väsymys, särky ja jalkojen kuoleminen on sen vuoksi sietämätöntä, kun ei ole aikasemmin tarvinnut tehdä mitään noin raskasta monta tuntia päivässä, joten keho ei ole ehtinyt tottua yhtäkkiseen muutokseen. Olenhan ollut paljon työelämässä eri paikoissa, mutta tälläinen ulkotyö on minulle uutta. Työpäivät alkavat joka aamu seitsemältä ja loppuvat kahdelta. Yhdeksältä on ensimmäinen kahvitauko, yhdeltätoista tunnin ruokatauko, poikkeuksellisesti perjantaina ruokatauko on vain puoli tuntia. Ja näiden taukojen lisäksi tunnin aikana saa pitää tupakin mittaisen tauon, jolloin saa vähän huilia, leppuutella jalkoja ja juoda paljon vettä.

Esimerkiksi eilen aurinko porotti koko päivän ajan, jolloin olo tuntui lämpöhalvauksen saaneelta. Ja töissä on tietenkin pakko pitää turvakenkiä, työhousuja ja -paitoja, jotka ovat tuskallisen kuumat. Ja harmikseni työpaikalla ei ollut tarpeeksi lippalakkeja suojaamaan päätä auringolta. Joten minulla oli koko päivän ajan iltaan saakka pää järkyttävän kipeä, huimauskohtauksista kärsin joka kerta kun nousin ylös ja lisäksi tuntui, että joku lyö minua vasaralla takaraivoon. Naamakin oli ihan tulipunainen, Ville sanoi, että näytän kuumeiselta. Työpäivän päätteeksi tein kotona kauppareissun jälkeen lasagnea, söin ja lähdin käymään Lauran ja Samin luona kylässä sillä välin, kun Ville oli kaupungissa asioilla. Joskus illalla kahdeksan jälkeen lähdin Villen kanssa kauppaan ja kävimme syömässä jäätelöt kioskilla. 
Kyllä nämä työpäivät kestää, sillä työstä kuin työstä saa paljon kokemusta ja työnteko palkitaan. Sain onneksi myös otettua kuvia teitä varten. Seuraavat viisi kuvaa on otettu Kemin satamasta eilettäin. Oli niin ihanan tyyntä, vaikka tietenkin työntekoa se vaikeutti kuumuuden takia. Mutta kaunista oli!


Nämä allaolevat kuvat on otettu Peurasaaren kappelin lähettyviltä. Huomaa, että silloin ilma oli aika nihkeä ja sateisen oloinen. En kyllä muista satoiko sinä päivänä, mutta oli myrskyisä ilmasto silloin.
Nämä ovat siis otettu ihan aamusta, kahdeksan ja yhdeksän väliltä, oikeastaan jokainen kuva on otettu ihan aamusta. Tänä iltana pn aikomus lähteä Pohjolankadulle grillaamaan ja saunomaan. Eli perus illanviettoa näin kesästä ja 10.päivä sukulaiseni on tulossa Göteborgista pariksi viikoksi Suomeen, eli silloinkin on luultavasti tiedossa grillausta ja saunomista.
Tästä tulikin pidempi postaus, kuin ajattelin.

Mutta eipä tässä kummempia tällä kertaa, kiitos kun luitte, näkemiin!

You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.