Leivontaviikko
elokuuta 05, 2017Viime viikko on ollut täynnä leipomuksia. Näin ajan kuluksi olen tehnyt pannareita, mustikkapiirakkaa... kaikkea muuta. Mutta tämä postaus tulee olemaan kaikessa lyhykäisyydessään täynnä kuvia kaikista leipomuksista.
Tässä on ohje, jolla tein tämän mustikkapiirakan. Ohje on Myllyn Paras - sivuilta.
Tai tee itse taikina: | ||
125 | g | margariinia tai voita |
¾ | dl | sokeria |
1 | muna | |
½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
½ | tl | leivinjauhetta |
4 | dl | Myllyn Paras Pikakaurahiutaleita |
Täyte: | ||
3 | dl | mustikoita |
2 | dl | kermaviiliä |
½ | dl | sokeria |
1 | muna | |
2 | tl | vaniljasokeria |
Valmistusohje
Pohja:
1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.
3. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet.
4. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Täyte:
5. Kaada pohjan päälle mustikat.
6. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.
7. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.
Tämä ohje löytyy Kotikokki-sivuilta.
Raaka-aineet
4 dl | vehnäjauhoja | |
1 ½ dl | sokeria | |
1 tl | leivinjauhetta | |
1 tl | suolaa | |
1 tl | vaniljasokeria | |
8 dl | maitoa | |
2 | kananmunaa | |
100 g | sulatettua margariinia |
Ohjeet
Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini.
Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. ½ tuntia.
Tämä ohje on Valio:n sivuilta, jonka avulla tein nämä korvapuustit.
PULLATAIKINA | ||
50 g | hiivaa | |
5 dl | Valio maitoa | |
2 | munaa | |
2 dl | sokeria | |
2 tl | suolaa | |
1 rkl | kardemummaa | |
n. 16 dl | vehnäjauhoja | |
150 - 200 g | Valio Oivariini rasvaa | |
TÄYTE | ||
100 g | Valio Oivariini rasvaa | |
1 dl | sokeria | |
2 rkl | kanelia | |
VOITELUUN | ||
munaa | ||
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu Oivariini.
- Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
- Levitä levyille pehmeä Oivariini. Ripota pinnalle sokeri ja kaneli.
- Kääri taikinalevyt rulliksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
- Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.
- Voitele kohonneet puustit. Ripota pinnalle mantelirouhetta tai hienoa sokeria.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min.
Tein ensimmäistä kertaa korvapuustien lisäksi pullaletin, neljällä letillä itseasiassa. Ei ollut sen vaikeampaa, kuin korvapuustit, tein tämän samalla ohjeella kuin korvapuustit.
Mutta ei tässä kummempia tällä kertaa, kiitos kun luitte, näkemiin!
2 kommenttia
Nam miten herkullisia leipomuksia 😋Rupesi tekemään mieli mustikkapiirakkaa 😁Mukavaa lauantaita ❤️
VastaaPoistaEikun leipomaan vaan! 😁 Ja kiitoksia, sinulle myös! 😊❤
Poista