Leivontaviikko

elokuuta 05, 2017

Viime viikko on ollut täynnä leipomuksia. Näin ajan kuluksi olen tehnyt pannareita, mustikkapiirakkaa... kaikkea muuta. Mutta tämä postaus tulee olemaan kaikessa lyhykäisyydessään täynnä kuvia kaikista leipomuksista.




Tässä on ohje, jolla tein tämän mustikkapiirakan. Ohje on Myllyn Paras - sivuilta.



Tai tee itse taikina:
125gmargariinia tai voita
¾dlsokeria
1muna
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
4dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
Täyte:
3dlmustikoita
2dlkermaviiliä
½dlsokeria
1muna
2tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Pohja:
1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.
3. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet.
4. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Täyte:
5. Kaada pohjan päälle mustikat.
6. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.
7. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min. 



Tämä ohje löytyy Kotikokki-sivuilta.

Raaka-aineet
4 dlvehnäjauhoja
1 ½ dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
1 tlvaniljasokeria
8 dlmaitoa
2kananmunaa
100 gsulatettua margariinia
Ohjeet
Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini.
Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. ½ tuntia.


 Ville teki kahtena päivänä vohveleita, mutta en tiedä millä ohjeella.



Tämä ohje on Valio:n sivuilta, jonka avulla tein nämä korvapuustit.

PULLATAIKINA
50  ghiivaa
5  dl                  Valio maitoa
2 munaa
2  dlsokeria
2  tlsuolaa
1  rklkardemummaa
n. 16 dlvehnäjauhoja
150 - 200 gValio Oivariini rasvaa
TÄYTE
100  gValio Oivariini rasvaa
1  dlsokeria
2  rklkanelia
VOITELUUN
munaa

Valmistusohje

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu Oivariini.
  • Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
  • Levitä levyille pehmeä Oivariini. Ripota pinnalle sokeri ja kaneli.
  • Kääri taikinalevyt rulliksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
  • Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.
  • Voitele kohonneet puustit. Ripota pinnalle mantelirouhetta tai hienoa sokeria.
  • Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min.


Tein ensimmäistä kertaa korvapuustien lisäksi pullaletin, neljällä letillä itseasiassa. Ei ollut sen vaikeampaa, kuin korvapuustit, tein tämän samalla ohjeella kuin korvapuustit.

Mutta ei tässä kummempia tällä kertaa, kiitos kun luitte, näkemiin!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Nam miten herkullisia leipomuksia 😋Rupesi tekemään mieli mustikkapiirakkaa 😁Mukavaa lauantaita ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun leipomaan vaan! 😁 Ja kiitoksia, sinulle myös! 😊❤

      Poista

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.