Postauksen tekeminen

elokuuta 24, 2017

Tässä postauksessa siis kerron, miten luon jokaisen postauksen, ellei kyseessä ole hatusta heitetty pikainen postaus. Mutta siis ihan ensimmäiseksi kehittelen muutamie ideoita itselleni muistiin ja niistä sitten päätän, missä järjestyksessä niiden kirjoittamisen aloitan. Tämä on tietysti se hankalin osa, kun aina niitä kirjoitusideoita ei ole, vaikka kuinka yrittäisi miettiä. Joskus pitää vain odottaa, että sopiva idea tulee vastaan. Kuten tälläkin hetkellä on ollut hankala yrittää päättää, mistä voi kirjoittaa. 


Jos postaus tulee sisältämään kuvia, otan ne yleensä puhelimella, jos kamerani ei ole mukana ja lähetän ne sähköpostiini. Kun pääsen seuraavan kerran koneelle, tallennan ne koneelleni. Minulla on koneellani erillinen kansio blogikuvilleni ja yleensä kuvien nimeksi tulee postauksen nimi. 


Kuten tässä näkyykin, jokaisella kuvalla on tulevan postauksen nimi tai siihen viittaava, jotta minun ei tarvitse etsiä niitä kuvia kaikkien muiden seasta.


Seuraavaksi, aina tilanteesta riippuen kirjoitan useamman postauksen kerralla ja ajastan ne tietyille julkaisupäiville. Tietenkin se riippuu aina siitä, kuinka monta postausta jaksan kerralla kirjoittaa. Mutta se on melko helppoa, jos olen ottanut aikaisemmin kuvia monelle postaukselle, niin minun ei tarvitse muuta kuin kirjoittaa tarpeeksi pitkä teksti niille. Tällä tekniikalla olen kirjoittanut jo pitkän aikaa. On paljon helpompaa, kun ei tarvitse sitten joka päivä kirjoittaa blogia, kun on postauksia jo valmiina monelle päivälle. Parhaimmillaan ajastuksessa olevia postauksiani on ollut viisi kappaletta. 
Julkaisen yleensä postaukseni klo:10.00 aamupäivällä ja julkaisupäivät ovat tiistai, torstai ja lauantai. Nämä tietyt julkaisupäivät ovat melko tuoreet, sillä ennen kirjoitin vain silloin, kun huvitti, eikä minulla ollut mitään erikoista julkaisuaikaa. Nämä julkaisuajat olivat vain lonkalta heitettyjä, mutta niistä on tullut jo rutiini minulle. Jos minulla on jotain tärkeää ilmoitusasiaa, silloin postaus saattaa tulla vaikka keskiviikkona. Mutta ajattelin tehdä tästä blogistani vähän enemmän järjestelmällisen, joten siksi otin nämä julkaisupäivät käyttöön. Kun postaus on tullut ulos, julkaisen siitä minun Facebookissani ja Instagramin biossani. Tämäkin on yksi hankalimmista osioista. Tai ei niinkään hankala, mutta joskus saatan unohtaa julkaista uuden postaukseni somessa ja muistan sen ehkä vasta illalla. 

Mutta tässä on näin pähkinänkuoressa minun tapani luoda aina uusi postaus blogiin. Toivottavasti piditte ja kiitos kun luitte. Näkemiin!

You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.