DIY Tonttuovi

joulukuuta 12, 2017

Sorruin nyt itsekin tekemään meidän keittiöön pienen tonttuoven yhteisön paineen vuoksi. No ei nyt sentään, mutta kaikilla oli niin nättejä tonttuovia, että päätin itsekin kokeilla moista. Onhan se toisaalta hankalaa vähäisillä varusteilla, tarvitsisin lisää uusia askartelutarvikkeita.


Minulla oli nämä tarvikkeet:

Sakset
Liimaa
Pahvia
Akryylivärit
Joulunpallon nauha
Piippurassi paloja
Askarteluveitsi
Sivellin
Joulupallon päällä oleva pala (josta nauha lähtee)



Leikkasin tonttuoven vähän vinoon, ettei se olisi liian täydellinen ja liimasin oven nupiksi tuon ihme hökötyksen joka on yleensä joulupallon päässä. Piippurassista tein oveen kranssin ja sen ympärille pyörittelin vähän joulupallon nauhaa. Nauhan olin maalannut osittain vihreeksi, itse nauha oli hopean värinen.



Oven lopputulos oli tämä. Eli mahdollisimman yksinkertaisesti tehty, vähillä tarvikkeilla. Tätä oli ihan hauska tehdä, tein jopa viereen tontun WC-paperin hylsystä, punaisesta kartongista ja vanulapuista.



Otin myös pienen styroksin palan, teippasin ruskeaa ohutta paperia sen ympärille ja tein pahvista kyltin ja upotin sen styroksin sisälle. Sen vierelle tein jäätelöpuikon tikuista tikkaat. Myös tein punaisesta kartongista kuusen oven viereen. 


Tässä on minun keittiöni tonttuovi, jos te olette tehneet tonttuoven ja julkaisseet kuvan siitä jonnekin someen, vinkatkaa ihmeessä, haluan nähdä teidän luovia ovianne. Tähän asti ne ovat olleet todella söpöjä!


Nyt meillä on pikkuinen tonttu kyttäämässä keittiön puolella ja käy juoruamassa oven kautta muille tontuille meidän käytöksestämme. Saas nähdä, tuleeko niitä lahjoja tänä vuonna ovista ja ikkunoista sisään, vai jäämmekö tuijottelemaan tyhjää joulusukkaa?

Ainiin! Melkein unohdin, tein perjantaina valmis piparkakkupaloista meille piparkakkutalon. Ostin siis K-marketista valmiin paketin, missä oli talon palat valmiina, minun piti vain koota ne yhteen ja koristella. Paketti kun ei maksanut paljon mitään, niin ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa yhteiseen kotiimme piparitalon.Sitä sitten kelpaa Villen rouskutella joulun jälkeen.



Kiitos, että luitte, näkemiin!


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Voiii nää tonttuovet on niin ihania!<3 Itsekin voisin ensi vuonna koittaa tehdä sellaisen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovatkin <3 Minäkin suunnittelin, että ensi jouluksi ostan paljon parempia materiaaleja tonttuoven tekoon :)

      Poista

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.