Vuosi 2017

joulukuuta 30, 2017

Loppuvan vuoden pääätin tehdä pienen vuosikatsauksen sen kunniaksi, joten eiköhän aloiteta suoraan. Tältä listalta löytyy kuukausi kuukaudelta merkittäviä asioita, mitä minulle on tapahtunut.

Tammikuu


Tammikuussa kävin pitkästä aikaa Seinäjoella. Vaikka se oli vain päivän reissu, sain silti shoppailtua itselleni laukun ja takin. Alunperin kävimme Seinäjoella vain käyttämässä mummon ja papan koiraa eläinlääkärillä heidän ja isän kanssa. Reissu oli ihan mukava piristys normaaliin arkeen. Kuulin tästä reissusta vain ehkä pari viikkoa ennen lähtöä, joten reissu oli aika extempore minulle.

Tammikuun seitsemäntenä päivänä Ville toi minulle aamupalan sänkyyn. Kahvia, mehua, kakkua, keksejä... aivan täydellinen päivä aloittaa syntymäpäivä! Kakun ehdin kyllä hotkia ennen kuvan ottoa, mutta silti. Aivan ihanaa! Ville suunnitteli ihanan rauhallisen syntympäivän, juuri sellaisen, mistä pidän. Kävimme Villen ja Jassun kanssa keilaamassa ja kävimme Chilloutissa yhdillä, sain nimittäin syntymäpäivädrinkin ilmaiseksi.
Helmikuu

Helmikuussa lähdimme äidin,mummon ja kahden tätini kanssa Raumalle, enon ja hänen avovaimonsa lapsen ristiäisiin. Eli serkkuni ristiäisiin, näin lyhyesti kerrottuna. Viivyimme Raumalla pari yötä ja yövyimme enon ja avovaimonsa nurkissa sen ajan. Reissu oli kiva, sillä kun viimeksi kävin Raumalla, se oli monta vuotta sitten, silloin kun enoni tavaroita roudattiin hänen ensimmäiseen asuntoonsa siellä. Silloin emme käyneet missään, joten en päässyt näkemään Rauman kaupunkia ollenkaan. Ensi vuoden alusta olisi tarkoitus lähteä Raumalle uudestaan, mutta tällä kertaa Ville tulee myös mukaamme.
Toinen ihana yllätys oli Demin haastattelu. Haastattelu oikeastaan tehtiin puhelimen välityksellä aikaisemmin, mutta helmikuussa valokuvaaja tuli kuvaamaan minua ja Villeä pariskuntana. Haastattelu siis koski meitä molempia, enkä olisi voinut olla enempää innostunut asiasta. Varsinkin, kun kuvat lähetettiin sähköpostiini, ihastuin niihin välittömästi.
Maaliskuu

Maaliskuussa ei tapahtunut mitään sen erikoisempaa, mutta kävimme Villen kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä kaupunginteatterissa. Liput olivat ilmaiset, sain ne nimittäin koulultani, esitys oli ehkä enemmän lapsille suunnattu, mutta minulle tärkeintä oli se yhteinen aika ja nautin siitä, että teimme jotain uutta.Huhtikuu

Huhtikuussa etsimme minulle ja Villelle uutta asuntoa. Kävimme katsomassa neljää asuntoa, jokainen oli kaksio. Yksi oli aivan täydellinen, mutta koska emme saaneet sitä, valitsimme toiseksi täydellisen. Muut asunnot eivät olleet niin hyvässä kunnossa ja tämä kyseinen asunto oli ihanan valoisa ja vuokranantaja on ystävällinen. Asunnon saamisessa ei ollut ongelmaa, joten saimme asunnon miltei heti.Toukokuu

No toukokuun puolella aloimme kantamaan tavaroita uuteen kotiin ja tuntui ihanan helpottavalta, kun saimme tavarat kasaan. Tämä alkoi tuntumaan heti kodilta ja nyt se näyttääkin siltä.

Kävin myös toukokuussa soveltuvuuskokeissa kulttuurialalle, tarkalleen ottaen kuva-artesaanipuolelle. Että silloin jännitti aivan järkyttävän paljon. Paikan päällä tuntui, etten osaa tehdä mitään, mutta silti sain loistavat pisteet loppupeleissä.Kun menin soveltuvuuskokeisiin, silloin kuljin myös ensimmäistä kertaa yksin bussilla. Ikinä ei ole ollut tarvetta kulkea bussilla mihinkään, joten siinä syy.

Kesäkuu

No kesäkuussa taas sattui ja tapahtui. Kauan odotettu nielurisaleikkaus koitti, tarkalleen ottaen 8.kesäkuuta, joka jännitti aivan kauheasti. Hyvä, että pystyin nukkumaankaan. Heräsin aamulla aikaisin, jotta äiti pystyi hakemaan minut. Oleskelin hetken äidin työpaikalla ja sitten hän vei minut sairaalaan. Siellä kesti oletettua pidempään, sillä minulle iski heikko olo leikkauksen jälkeen, ettei minua heti päästetty pois. 


Minulle tuotiin jopa sänky odotustilaan oloni vuoksi. Nimittäin minusta tuntui, siltä etten pysty istumaan. Yritin siinä syödä jäätelöä ja jogurttia, mitä hoitaja minulle toi, katselin hetken televisiota ja sitten tuntui, että kaadun ja lujaa. Hoitaja antoi minulle myös särkylääkettä, sillä minusta tuntui, kuin joku hakkaisi minua vasaralla takaraivoon.


Mutta ehdin myös kesäkuussa juhlia ystäväni ylioppilasjuhlia, olin niin onnellinen hänen puolestaan ja olen toki vieläkin. Sekä erittäin ylpeä, minä en olisi koskaan jaksanut moista uurtamista ja opiskelua. 


Heinäkuu

No oikeastaan tein töitä koko heinäkuun. Kesäkuussa olin viisi päivää Kemin kaupungilla töissä, alunperin olisin ollut kolme viikkoa, mutta työt sattuivat juuri sairaslomani kohdalle, joka siis oli minulla sen vuoksi, että paranen leikkauksesta. Mutta heinäkuu meni hautuumaalla työskennellessä, mutta ehdin minä jotain tehdäkin. 

Kävimme nimittäin porukalla Oulussa, Kara mukanamme tietenkin. Se taisi olla myös ensimmäinen kerta, kun ajoin itse Ouluun. Minulla, Villellä ja Kallella oli hauskaa Oulussa, vaikka kyseessä olikin vain päiväreissu. Tosin ajaminen takaisin oli melko uuvuttavaa, varsinkin väsyneenä.
Elokuu

Elokuussa elettiin raskasta aikaa, kävimme pari kertaa Oulussakin, useammin kuin yleensä, mutta silloin emme tehneet juuri mitään erikoista. Se aika tuntui menevän hitaasti ja kivuliaasti. Mutta onneksi osasimme välillä olla iloisia ja ajatella jotain muuta.
Kävimme Oulussa Villen kanssa ja sinä päivänä Ville osti itselleen uuden Playstationin. Elokuussa aloitin myös uuden koulun, eli tämänhetkisen media-alan. Menin suoraan kesätöistä kouluun, eli periaatteessa en ehtinyt kovin kauaa lomailla. Paitsi silloin sairaslomalla, mutta se vain tuntui kivuliaalta kurkkukivun vuoksi. Enkä edes voinut syödä juuri mitään.
Syyskuu

Syyskuussa kävin Torniossa kansainvälisillä suurmarkkinoilla äidin kanssa. Kävin myös viime vuonnakin, silloin Ville osti minulle söpön kaulakorun ja tänä vuonna ostin Villelle markkinoilta T-paidan. Syyskuussa ei tapahtunut mitään ihmeellistä, mutta oli kiva käydä kiertelemässä markkinoilla, vaikka muuta en löytänytkään.Lokakuu


Lokakuussa Jassu täytti 19 vuotta. Minä ja äiti kävimme hänen luonaan kakkukahvilla ja ihastelemassa hänen koiranpentuansa. En osannut oikein ostaa lahjaa, joten tein itse lahjan, johon ostin sitten pieniä lahjoja. Lokakuussa kävimme myös Villen, hänen äidinsä ja avopuolisonsa kanssa keilaamassa ja syömässä. Oli todella kivaa, sillä viimeksi kävin keilaamassa tammikuussa. Vaikka en osaakaan keilata kummoisesti, oli silti hauskaa viettää aikaa muutenkin, kuin kahvia juoden.
Marraskuu

Marraskuussa tein isälleni isänpäiväkortin, josta hänen oli kyllä pakko tykätä. Kävimme myös pappojen luona kahvittelemassa isänpäivänä. Marraskuun puolessa välissä meillä alkoi joulu, nimittäin pengoin joulukoristeet häkkivarastosta ja aloin koristelemaan. Ostin myös muutamat lahjat jo marraskuun puolella. Kuusi pystytettiin Villen synttäreiden kunniaksi ja vieraita kävi parina päivänä kakkukahveilla.
Joulukuu


Joulukuuhun en ole ehtinyt vielä keräillä kohokohtia, mutta ehkä kaikista ihanin asia on se, että sain joululahjat koottua kasaan hyvissä ajoin, eikä loppuajasta tarvinnut enää stressata lahjojen ostelua. Sain myös leivottua kääretortun, pannukakkuja ja torttuja ajoissa. Tein jopa piparkakkutalon ensimmäistä kertaa yksin. 

 Tämä vuosi on ollut täynnä yllätyksiä, hyviä ja huonoja uutisia. Saa nähdä, mitä ensi vuosi tuo tullessaan. 

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!


You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Sun vuoteen on mahtunut näköjään tosi paljon kaikkea! :) Toi haastattelu alkoi kiinnostaa mua, olisko sulla linkkiä siihen tai jotain mistä sen pääsisi lukemaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä on ollut vähän kaikenlaista :) Tässä on pieni juttu siitä haastattelusta

   http://itsmyfuckinglifebitches.blogspot.fi/2017/02/iholla.html?m=1

   Poista

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.