Hyvä olo omassa kehossa - Juttutuokio

maaliskuuta 27, 2018

Olen ennenkin puhunut itsetunnosta ja siitä, miten se voi omaan elämään vaikuttaa. Ajattelin tulla vähän päivittelemään asiaa. Vaikka ulkonäköni on muuttunut, kun vertaa muutaman vuoden takaiseen minuun, minulla on silti hyvä olo kehossani. Ruumiinrakenne muuttuu luonnollisesti iän myötä, sekä vierin koko ajan omaa tyyliäni kohti. 2014 kuulin koko ajan, kuinka hammastikku olen, menen vielä pian rikki, jos minuun koskee ja niin edelleen. Olen todellakin muuttunut siitä, mutta hyvällä tavalla. En ole itserakas, jos rakastan omaa kroppaani, minulla on hyvä olo tässä ja nyt. En edes haluaisi olla samanlainen, kuin esimerkiksi vuonna 2014. En koskaan halunnut olla aivan laihan laiha, mutta sitä silti olin, vaikka pyrinkin syömään hyvin. Ei sitä painoa silloin kertynyt ja olin tosi epätoivoisen oloinen ja suoraan sanottuna pelkäsin, ettei painoni nouse ikinä. Yritin olla välittämättä siitä. Mutta nyt tunnen, että pelkäsin ihan turhaan.
En osaisi edes kuvitella olevani jotenkin erilainen. Jos haluaisin olla toisenlainen, tietysti tekisin töitä sen eteen, mutta olen tyytyväinen itseeni. Niin jokaisen pitäisi olla, oma itsensä ja ylpeä siitä. On joitain asioita, mitä muuttaisin, mutta ei mitään radikaalia. Mutta en halua palata entiseen, olen enemmänkin, kuin kiitollinen siitä, että nykyään näytän ihan naiselta, enkä miltään pyykkilaudalta.


Vertailkaa näitä, ylempi on vuodelta 2014 ja alempi on otettu pari päivää sitten. Jos minun pitäisi päättää, kumpaan olen enemmän tyytyväinen, vastaus tulisi kuin apteekin hyllyltä. Alemmassa kuvassa tunnen itseni minuksi, siksi, mitä haluan olla.


En kadu kroppaani sekuntiakaan, vaikka mitä muut minulle sanoisivatkaan. Olen mitä olen, enkä muuksi muutu. Minua voidaan arvostella ja kertoa vaikka kuinka monta kertaa, mitä minun pitäisi tehdä toisin, mutta se on turhaa, jos itse pidän siitä mitä olen.


En koe itseäni liian lihavana, vaikka kroppani on kasvanut iän myötä. Näen itsessäni iloisen naisen, kaikkine virheineen päivineen ja voin rehellisesti sanoa, että pidän siitä, mitä peilin kautta näen. Otan aina neuvoja vastaan, mutta en välitä sellaisista kommenteista, missä minua yritetään muuttaa ihmisenä. Minä haluan vain olla minä.
Kiitos kun luitte, näkemiin!

You Might Also Like

2 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.