Tässä on Elviira

huhtikuuta 26, 2018

Elviira on jäänyt vähän taaemmaksi blogin puolella. Tai Elviiraa ei ole tunnettukaan blogissani ollenkaan, vaikka kesällä Ellu täyttää jo vuoden verran. Elviira asettui meille elokuussa 2017 täysin ei-suunnitellusti eräällä Oulun reissulla. 

Elviira on teddy-hermeliini kääpiökani, joka on erittäin huomionkipeä, pieni kehräävä karvapallo. Kyllä, kanitkin kehräävät, en vain tiennyt sitä aikaisemmin. Ja murisevat. Varsinkin, jos yrität viedä Elviiran omaisuutta häkistä, esimerkiksi ruokakupin, vain siksi ajaksi, että laitat siihen ruokaa. 

Elviiralta myös puuttuu yksi kynsi, joka irtosi osittain hypätessään lattialta takaisin häkkiin, lopulta se irtosi kokonaan, kun aloin tarkistamaan, miksi Ellu ei varaa painoa tassulleen. Nyt kaikki on onneksi hyvin, kynsi kasvaa takaisin tai ei, Ellu pärjää silti. Elviira omistaa leluja, Ellu on jopa rohminut minun vanhan pehmolelun itselleen. Testasin, mitä Ellu tykkää pehmoleluista, tykästyi, eikä antanut sitä enää takaisin. Välillä Elviira painii sen kanssa. Elviira ei tykkää siitä, että vessapaperinhylsyjä siirrellään häkissään. Jos Elviira on löytänyt hylsylle sopivan paikan, siirrät sitä, Ellu nappaa sen heti ja siirtää takaisin alkuperäiselle paikalleen. Tosin, hylsyjä, tai ihan mitä tahansa siirtäessä pitää varoa, ettei Elviira hyökkää väliin. Elviira ei pure lujaa, vaan juoksee kättä kohti ja "tökkää" hampaansa kättä vasten. 
Elviira rakastaa juoksennella vapaana, kuten varmasti kaikki kanit. Elviira tanssahtelee hyppimällä vimmatusti lattialla ja välillä hengähtää, jotta jaksaa taas juosta ja hyppiä ympäriinsä. Ellu myös rakastaa, kun sitä silitetään otsasta, se on varmin tapa saada Ellu kehräämään. Sillä saa myös rauhoitettua Ellun, edes hetkeksi, sillä silityksen loppuessa, Ellu "kerjää" lisää silityksiä, puskemalla päätään kättä vasten. Ja kiitokseksi, Ellu nuolee kättä, jotta huomion antaminen ei ole yksipuolista. Tämä on Elviira, meidän suloinen, pirullinen, hermoja koetteleva ja herttainen pieni karvapallero.

(Pahoittelut, ettei ole tullut tekstiä hetkeen. On ollut todella paljon kiireitä, jonka takia en ole pystynyt kuvaamaan blogia varten)

You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.