Luonto ottaa omansa

toukokuuta 19, 2018

Jos jotain jättää luonnon armoille, luonto kyllä sen ottaa ilomielin vastaan. On sääli, että jonkin hienon ja kauniin annetaan ruostua tai annetaan miltei maan nieltäväksi. Ensin uurastetaan jonkin rakennuksen vuoksi, annetaan vähitellen rapistua syystä tai toisesta, sitten rakennetaankin jo jotain uutta, vanha unohdetaan sijoilleen. 
Niin se menee, että kaikki vanhenee aikanaan, kuten linnunpesät, jopa lehdetkin. Mikään ei kestä ikuisesti, kaikki vanhenee omalla tavallaan. Näky on joko surullinen, tai jopa kuvankaunis, kun luonto on ottanut omansa takaisin. Kuten nämä portaat, vietiin luonnolta palvelemaan ihmisiä ja nyt luonto on saanut takaisin sen, mitä siltä vietiin kauan aikaa sitten.


Vaikka autot ovat luontoa ja ilmaa saastuttavia, käyttämättömänä ne tekevät värikkään, kivan maiseman puiden keskelle. Kuin ne olisivat olleet siellä näytillä aina, antavat kesällä uutta pirteää väriä, puiden vihreiden lehtien rinnalle.Tätäkään ei osaa kuvitella joskus tiheään käytetyksi. Vaikka tämäkin rakennus on ruma ulkoapäin, eikä sovi ollenkaan maisemaan, sisältö voi olla kiehtovan ja jopa karmivan näköinen. Elämää tämäkin on nähnyt, reippaasti. Ajan kulumisen näkee hyvin näitä katsellessa.Vähän erilaisempaa tekstiä tänään, nämä kuvat tulevat olemaan osa minun portfoliotani koulua varten. Kiitos kun luitte, näkemiin!

You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.