Helpot jälkiruoat

kesäkuuta 14, 2018

Leivon todella useasti, siinä saa käyttää omaa luovuuttaan ja joissakin on haasteensa. Rakastan leipoa, mutta joskus ei ole mahdollisuutta päästä kauppaan ja ainekset ovat vähissä. Joten silloin etsin netistä helppoja jälkiruokia, joihin ei paljon aineksia tarvita, yleensä kaapista saattaa sattumalta löytää sopivat ainesosat. Kokosin tähän muutaman sellaisen, sekä sellaisia, joihin tarvitaan vähän enemmän.


Ensimmäisenä on pannukakut, yksi pellillinen riittää pidemmäksikin ajaksi ja paljon ei aineksia siihen tarvita. Jos jääkaapista löytyy riittävästi maitoa ja kananmunia, vähän sokeria ja vehnäjauhoja, pääsee pitkälle. Kaiken kaikkiaan tähän menee aineksia:

2 kplkananmunaa
8 dlmaitoa
1 tlleivinjauhetta
4 dlvehnäjauhoja
2 rklsokeria
1 tlvanilijasokeria
½ tlkardemummaa
1 tlsuolaa
50 gvoita sulatettuna
 Pääasiassa vain sekoitetaan munat ja maito, sekoitetaan kuivat aineet sekaan ja paistetaan uunissa 225 asteessa. That's it!


Samat ainekset, mutta jätetään sokeri ja vaihdetaan sen sijalle kaakaojauhetta. Hyviä ja kuohkeita muffineita kahvikupin vierelle. Ensiksi sekoitaan munat ja sokeri, sitten maito ja sulatettu voi. Lopuksi kuivat ainekset sekoitetaan yhteen ja paistetaan 200 asteessa. 

2 kplmunaa
2 dlsokeria
1 dlmaitoa
100 gsulatettua voita
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 rklkaakaojauhetta


Tässä vasta on helppo jälkiruoka. Nappaa muutama leivänkannikka pussista, jääkaapista maitoa ja kanamuna, jotka sekoitetaan yhteen. Muna-maito seokseen voi lisätä mausteita oman maun mukaan, esimerkiksi sokeria, kardemummaa ja kanelia. Kun leivät on uitettu kulhossa, ne paistetaan vain pannulla ja tarjotaan kermavaahdon ja hillon kanssa.


Jos kaappiin jäi vielä muffinien jälkeen kaakaojauhetta, voit myös tehdä unelmakääretortun. Unelmakääretorttu poikkeaa normi kääretortusta melkoisesti, mutta tätä tulee varmaan harvemmin tehtyä. Makeampaa tämä on kuin edelliset ja tähän tulee:

4kananmunaa
1 dlsokeria
1 ½ dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 rkltummaa kaakaojauhetta
täyte:
150 grpehmeää voita
2 dltomusokeria
1kananmunan keltuainen
3 tlvaniljasokeria
 Kuorrute on myös helppo tehdä, jos vain tomusokeria löytyy. 


Tämän olen tehnyt vain kerran, eli vappumunkit. Hiivaa ei varmaan joka mökistä ihan sattumalta löydy, joten tämä saattaa vaatia pienen kauppareissun, mutta näihin ei paljon rahaa kulu. Päälle voi laittaa perinteisesti sokeria, itse tein pienen kuorrutteen mehutiivisteestä ja tomusokerista, sitten heitin vielä päälle nonparelleja. Osan tein ihan perinteisesti. 

5dlmaitoa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
1-2dlsokeria
1rklkardemummaa
1muna
n.15dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 1 kg)
n.75gvoita tai margariinia




Täytyy sanoa, että en muista, millä ohjeella tein näiden kuppikakkujen pohjan, mutta oikeastaan, tähän voi käyttää hyödyksi muffiniohjetta, joka on ylempänä. Laitan silti ainesosat ja määrät tähänkin.

2 kplmunaa
2 dlsokeria
1 dlmaitoa
100 gsulatettua voita
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 rklkaakaojauhetta
Kuorrutteen tein tuorejuustosta, elintarvikeväristä, tomusokerista ja kuohukermasta. Tai kuohukermaa ei ole välttämättä pakko laittaa, hyvä kuorrute siitä tulee jokatapauksessa. Ja päälle vielä koristeeksi nonparelleja.

Viimeisenä on enää korvapuustit, tai melkein sellaiset. Tein nämä ihan samalla kuin korvapuustit, mutta kun olin pyöritellyt ne, kaadoin ne sivuttain muffinivuokiin. 


Kun taikina on noussut puolisen tuntia, täytteeksi laitetaan voita, sokeria ja kanelia. Voilá!
PULLATAIKINA
50  ghiivaa
5  dlValio maitoa
2 kananmunaa
2  dlsokeria
2  tlsuolaa
1  rklkardemummaa
n. 16 dlvehnäjauhoja
150 - 200 gValio Oivariini® rasvaa
Tässä olivat minun vinkit helppoihin leivonnaisiin, monia muitakin on, mutta tähän keräsin suosikkini. Kiitos kun luitte, näkemiin!

You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.