Kuvien takana

kesäkuuta 16, 2018

Keräsin tähän vähän hauskoja faktoja valokuvaamisesta. Useat bloggaajat normaalisti haluavat tuoda inspiroivia ja laadultaan hyviä kuvia blogiinsa. Joskus ihan sattumalta sattuu tilanne, mistä saa hyvin tyylikkään näköisen kuvan otettua, mutta joskus pitää itse vähän sommitella ja muokkailla, jotta kuvasta tulee omasta mielestä hyvä ja julkaisukelpoinen. Joskus jokin tilanne saattaa olla ihan tekaistu, eikä kuvasta sitä, mitä kuvaaja oikeasti sillä hetkellä tekee. 


Ensimmäinen tilanne. Okei, selvästi tällä kuvaushetkellä join kahvia ja kirjoitin vähän kalenteriin. Tilanne on ihan aito, ei tekaistu. Todellisuudessa päivittelin kalenteria, enkä katsonut televisiota ja saanut yhtäkkiä päähäni käydä pikaisesti nappaamassa kuvan kahvikupista. 

Mutta yksi asia tässä on vähän huijausta. 


Ne tarkkasilmäiset varmaan huomasivat yhden pikkuseikan. Tuossa muumikupissa on edelleen hintalappu paikallaan. Minulla on ollut tämä kuppi jo varmaan neljä vuotta, mutta en ole koskaan käyttänyt sitä, enkä nytkään. Kuppi on ihan tyhjä ja pölyinen, todellisuudessa join kahvia ihan toisesta kupista, joka näkyy alhaalla, mutta se ei ollut mielestäni yhtä kivan näköinen kuin muumikuppi ja alempi on selvästi vähän likainenkin, koska olen käyttänyt tuota kuppia jo pari päivää.


Jos ostat uuden pöytäliinan, verhot, maton, minkä tahansa ja haluat siitä ottaa kuvan, niin ethän sinä halua, että kuvassa näkyy myös leluja, imuria tai vastaavaa, joka voisi viedä huomion todellisesta kuvauksen kohteesta? En minäkään. Joten, jos haluat ottaa tämäntapaisen kuvan:


Täytyy ensin korjata pois tieltä nämä:


Onko tuttu tilanne? Minulle tämä on ihan jokapäiväistä, jos haluan jostain tietystä esineestä kuvan. On ihan luonnollista, että elämän jälkiä näkyy omassa kodissa, mutta en halua niitä aina tuoda blogin puolelle, varsinkin jos haluan ottaa kuvan vain ja ainoastaan siitä uudesta pöytäliinasta.


Voi että ulkona on ihana ilma, aurinko paistaa, puut ja nurmet on ihan vihreinä jo, täytyykin hehkuttaa siitä someenkin. No joo, on hieno ilma ja linnut laulaa, mutta oikeasti kävin ottamassa tämän kuvan vain parvekkeella ja luikin takaisin sisälle hörppimään kahvia ja nauttimaan vapaapäivästä. Mutta oli se aivan pakko kuitenkin ottaa kuva ulkoa, voin sitten ihastella sitä ulkoilmaa kamerastani.

Vaikka näitä tilanteita tuli tähän postaukseen vain kolme, niitä on kyllä lisää ja ehkä saatan toistekin palata tähän aiheeseen uudelleen. Mutta tällä kertaa pysyttiin vähän lyhyemmässä postauksessa, kiitos kun luitte, näkemiin!

You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.