Kyllä se kesä taitaa olla

heinäkuuta 17, 2018

Nyt on kyllä ollut erittäin tukalat lämpötilat, ainakin itselleni. En tiedä, mitä vaatetta kestää laittaa päälle, minulla on suurinpiirtein samoja vaatteita päivästä toiseen päällä. Shortsipuku, mekko, sekä shortsit ja toppi. T-paita on ehdoton ei, koska hikoilen niin paljon, joutuisin koko ajan vaihtamaan paitaa, joten toppi on ainoa vaihtoehto. Ei saisi valittaa, kun nyt on kunnolla kesä, mutta alkaa jo vähän ahdistaa nämä lämpötilat. On hyviäkin puolia, olen uskaltanut uida ja Karakin on päässyt pulahtelemaan pari kertaa. Ja kadut, varsinkin satama on täynnä ihmisiä. On kiva, että nämä kelit on saanut kaikki kemiläiset liikkeelle.

Tästä postauksesta tulee melko sininen, sillä olen nappaillut satamasta ja rannoista vähän kuvia. Kuvat alkavat viime tiistaista, kun kävin Jassun ja koiransa Moonan kanssa Hyypiön uimarannalla heittämässä talviturkin pois. Kävimme siis siellä Hietakaulan tekojärvessä uimassa ja ai että oli lämmintä! Kävimme aika illasta, niin aurinko ei aiheuttanut meille lämpöhalvausta. Oli kyllä aika lailla veto pois, kun pääsin takaisin kotiin, mutta oli sen arvoista.


Pompataan perjantaihin. Kävimme äidin kanssa iltapäivästä syöttämässä sorsia sorsalammella ja jäätelöillä satamassa. Silloinkin oli melko lämmin, mutta silti ihan siedettävää. Tuuli puhalteli ihanasti pyöräillessä, niin ei oltu ihan täysin hiestä märkänä, kun pääsimme satamaan. Inhottavaa vain, kun sataman jäätelökioski houkuttelee lokit pyörimään ympärillä kerjäämässä ruokaa. Sama sorsalammella, ehdin sanoa äidille, että viimeksi täällä oli paljon lokkeja, niin eiköhän ne samaan hengenvetoon lentäneet paikalle kirkumaan.Nämä ovat varmaan ainoat kesäkengät, mitä minulta löytyy. Tai on toisetkin, mustat ballerinat, joissa on blingbling rusetti, mutta saan niistä aina rakot jalkaan. Mutta nämä ovat todella mukavat ja hengittävät jalassa, joten en haluaisikaan mitään ballerinoja pitääkään.


Samana päivänä, oikeastaan illalla, käytimme Karaa Hyypiön rannalla uimassa. Oli Karallakin mukavaa käydä vilvoittelemassa, tykkäsi kyllä uida ihan hirveästi. Ville seisoskeli laiturilla, kun minä kahlasin Karan perässä. Kara vasiten aina yritti kiehnätä Villeä vasten, jotta hänkin kastuisi. Samalla satoi vähän vettä, sen kyllä huomasi rannalla hyppivistä sammakoistakin. Hietikko oli ihan täynnä sammakoita, joita Kara ei kyllä huomannut. Huomasi se yhden päästäisen lähtiessämme ja yritti napata sen kiinni. Epäonnistui.Vaikka kyseessä on tekojärvi, sinne on joskus ilmeisesti istutettu kaloja, kun välillä niitäkin on näkynyt. Meidän ja kalojen lisäksi, lätäkössä lilluskeli pieni sorsaperhe, jotka tulee melko lähelle. Kun Jassunkin kanssa siellä kävimme, yksi poikanen oli ihan muutaman metrin päässä minusta välillä.


Ihan viimeisenä lauantai. Kävin Elinan kanssa rannassa syömässä jäätelöt ja nautiskelimme kesäisestä päivästä. Kävimme melko illasta, niin ei ollut aivan niin kuuma, kuin päivällä oli. Menin ensin joskus kuuden aikoihin pyörällä Elinalle, söimme pullaa ja sitten lähdimme hipsutteleen rantaan. Istuskelimme myös hetken varjossa, jossa sitten loppujen lopuksi tuli kylmä, niin oli pakko jatkaa matkaa. Juttelimme blogeista, hiusväreistä sun muusta ja joskus kahdeksan ja yhdeksän välillä lähdin takaisin kotiin. Kävimme myös Villen kanssa samana päivänä Lapintuulessa kahvittelemassa, ajoimme kaupungin kautta ja törmäsimme kaveriin siellä, joka sitten vietiin kaverillensa ja myöhemmin tuli vielä meilläkin käymään. Eli päivä meni siinäkin melko nopeasti, kun oli koko ajan tekemistä. Yö meni kyllä tuskallisesti, kun tuntui, että kitalaki olisi erittäin kipeä, kuin joku painaisi sitä koko ajan. Lisäksi sain nautiskella yön vatsakivuista, joka säteili selkään ja kainaloon saakka. Eikun Panadolia nassuun ja yrittää nukkua. Aamusta ääni oli lähtenyt, kaulan kohdilla oli outoa kipua, kuin patti painaisi siellä, korvat kipeänä, ohimo myös. Vatsakipu on nyt onneksi lähtenyt, (kirjoitan tätä siis sunnuntai-iltana, joten..) mutta pää ja korvat on edelleen kipeät. Ihan ensimmäisenä herätessäni kiehautin vettä ja join sinkkiä. Joskus kuuden jälkeen nukahdin uudestaan, ehkä puoleksi tunniksi ja on niin veto pois, ettei mitään järkeä. Aluksi minun oli tarkoitus viikon (eli viime viikon) alussa kuvata Ristikankaan hautausmaata uutta Kemi-postausta varten, sitten aioin tehdä sen sunnuntaina, mutta tulinkin kipeäksi. Eli tavoite on kuvata postaus torstaihin mennessä, sillä se on postauksen julkaisupäivä. Harmittaa kyllä, että tulinkin kipeäksi, mutta en tosiaankaan pysty istumaan, saatika seisoskelemaan, koska samantien tulee sellainen heikotus ja järki vaan seisoo. Kävin kaupassakin Villen kanssa, siinä sitten iski sellainen heikotus, että jäin vain tuijottamaan mehupurkkeja, koska tuntui siltä, että jos nyt liikun, pyörryn.


Vielä lopuksi pientä höpöttelyä. Ajattelin olla rohkea ja repäistä vähän erilaista väriä päähän. Nämä ovat siis värejä, jotka kestävät muutaman pesun verran, sitten lähtevät kokonaan pois, eli ei ole kestovärejä. Suunnittelin vain itselleni niinsanotut kesähiukset, festarihiukset, mitkä lie. Eli ostin Coloristan värejä, yhden washout-värin ja yhden paint-värin. Sitä washout väriä jäi vielä jonkin verran, en ole varma laitanko sitä sitten uudelleen, kun nämä haalenee pois, tosin vain vähemmän raitoja silloin. Eli en värjännyt koko päätä, mutta kun huuhtelin hiukset, se väri tarttui vähän enemmän kuin piti. Mutta koko päätä en kuitenkaan värjännyt.

Colorista Washout - Hot Pink
Colorista Paint - Violet


Mutta tässä olivatkin minun höpöttelyni, tästä tuli melkein My week, mutta ei siltikään. Nauttikaa kesästä, kiitos kun luitte, näkemiin!You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.