Tornion Suurmarkkinat 2.9.

syyskuuta 04, 2018

Tähän viikkoon on mahtunut paljon ja vähän samaan aikaan, nimittäin kouluviikon ensimmäiset päivät menivät BorderPride 2018 - tapahtumaa kuvatessa. Harmiksemme, päivisin tapahtumaa ei ollut niin paljon, että kuvattavaa olisi riittävästi. Koulupäivät olivat siis aika lyhyet, mutta loppuviikosta olimme ihan koululla hääräilemässä. Perjantai oli myös surullinen tapaus, kymmeneksi kouluun ja kahdeltatoista kotiin. Muutenhan se ei haittaa, ellen joutuisi kulkemaan bussilla Kemistä Tornioon. Olinpa ainakin reipas, kun heräsin kahdeksalta, istuin puoli tuntia bussissa vain parin tunnin takia. Jos senkään, sillä kahteentoista mennessä olimme ehtineet jopa pullakahvilla käymään.



Puolitylsien koulupäivien jälkeen oli aika hikoilla pois koko viikko saunomalla. Kävimme siis perjantaina Kuivaniemessä iltasella saunomassa ja syömässä hampurilaiset, siitä tosin ei ole kuvamateriaalia. Harmittaa, että blogissa on ollut taas vähän "tönkköä" tekstiä, ei oikein nyt runosuoni ole sykkinyt, eikä tekstiä pulpunnut. Ehkä se taas tästä lähtee liikkeelle, toivottavasti. Pride häppeningin lisäksi sunnuntaina kävin äidin kanssa Tornion suurmarkkinoilla katselemassa, mitä siellä näkyypi. Näky paljon, mutta ei sieltä oikein tohtinut mitään ostaa. Söimme lettukahvit, jotka maksoivatkin 18 euroa. Sentään kahvi oli ilmainen. Olisi ollut hauskaa käyä ottamassa pilakuvat itsestään, sillä markkinoilla oli piirtäjä, joka piirsi asiakkaasta pilakuvan, kymmenellä eurolla. Eipä ollut käteistä mukana, niin se jäi haaveeksi.







Itse otin vain letun mansikkahillolla ja kermavaahdolla, äidillä samat täytteet ja lisänä Nutella-suklaata. Letut oli siis tehty muurikkapannulla ja ne ovat kuin pizzan kokoiset, lautaselle taiteltuna. Oli kyllä hyvää, paitsi kermavaahtoa oli aivan liikaa minun makuuni. Lettu tuli syötyä, kermavaahdot jäivät kasoina lautaselle. Brittiläisiä kojuja oli mielestäni eniten markkinoilla, ainakin kolme kappaletta, kuvassa oleva, lettukoju ja karkeille oli vielä oma kojunsa. Olihan siellä paljon kojuja, jotka jatkuivat toiselle kadulle saakka. Oli ihan kiva käydä kiertelemässä, vaikka mitään ei tullut ostettua, ihan hyvä vaan, säästyy nekin rahat. Loppuviikko on ollut muutenkin kiireinen, lauantaina oli papan synttärit, jota kävimme juhlistamassa ja sitten kävimme isossa ruokakaupassa, niin ei tarvitse koko ajan käydä. Ostin pari croissantia, ajattelin halkaista ne ja laittaa joitain täytteitä, saa nähdä onnistuuko. Vielä tähän loppuun, suurmarkkinoilta otetuista kuvista voi yrittää arvailla, mihin minun ja Villen matka vie joulukuussa. Mutta päätetään tämä postaus tähän, ennen kuin teksti menee vielä tönkömmäksi. Kiitos ja näkemiin!





You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.