Veitsiluodon kalapaikka | Kemi

toukokuuta 03, 2018

Päätimme eilen käydä jossain paistamassa makkaraa näin vapun kunniaksi, kun emme käyneet edes katsomassa vappukulkuetta. Enkä toisaalta olisi ehtinytkään, sillä olin sillä hetkellä vielä siivoamassa yhtä asuntoa asumiskuntoon mummon kanssa. Ennen matkaa makkaran paistoon, kävin myös vanhempien luona, kun äiti oli kotiutunut Levin reissultaan. Sain tosi kivoja tuliasia, jotka esittelen vaikka seuraavassa postauksessa.

Kello oli varmaan seitsemän kun lähdimme. Kävimme ensiksi Keminmaassa, kun muistimme, että siellä on myös makkaranpaistopaikka, ennen Isohaaran siltaa. Tosin, laavua ei ollut enää jäljellä, saatika puitakaan. Joten se oli hukkareissu. Sitten kävi mielessä, jos kävisimme vaikka Hyypiön laavulla, sinnekin oli jonkin matkaa, emmekä olleet varmoja, onko sielläkään puita. No, kello löi jo kahdeksaa, kävimme pikaisesti tankilla ja Prismassa ja lähdimme Hepolan kala-altaille. Kun pääsimme paikan päälle, pari ihmistä, jotka siellä olivat tekivät juuri lähtöään, joten Karankin pystyi päästämään vapaaksi siellä. Puitakin oli jonkin verran, että Ville sai tulet aikaiseksi. Päätin samalla napata muutaman kuvan, kun kerran sinne asti ajoimme.

Alue on siis rakentunut Veitsiluodon makeavesialtaan ympärille. Alueella on 25 metrinen kalastuslaituri, kunnostettu silta ja laavu. Kalastusluvathan tarvitaan ja Lapintuulesta voi ne hankkia. 


En itse olisi osannut ehdottaa tätä paikkaa, sillä tämä oli minulle ensimmäinen kerta kala-altailla. Kara oli tosin erittäin kiinnostunut virtaavasta vedestä, kunnon vesipeto kun on nykyään, täytyi välillä vahtia, ettei Kara todellakin aio hypätä virran vietäväksi. 


Meitä ennen ollut pariskunta oli vielä pilkkimässä jäällä, itse en tosiaankaan uskaltaisi lähteä löntystelemään jäälle enää, saa tarkkaan katsoa, mihin astuu. Ei Karaakaan uskaltanut päästää jäälle juoksentelemaan. Kara oli kyllä menossa joka suuntaan, mutta heti kun kaivoi makkarapaketin repusta esiin, niin eiköhän sitten pysynyt vierellä.


Pisti silmään, että tämä oli melko uudehkon näköinen, en tiedä kuinka uusi, kun en ole aikaisemmin täällä käynyt, mutta silti uudelta näytti. Laavun katos on varmaan myös uusittu (?) , ainakin hyvässä kunnossa oli.


Näimme myös joutsenen lentelevän ylitse, sitä ääntä ei voi olla kuulematta ja seuraavaksi näkyikin, kun valkoinen iso lintu lensi toiselle puolelle jäätikköä. Oletin automaattisesti, että toinenkin näkyy kohta, mutta se näyttikin olevan yksin liikenteessä. Olen muutaman kerran tänä vuonna nähnyt joutsenpariskunnan, mutta tämä ei tainnut sitten olla sama yksilö.


Vaikka kello olikin jo yhdeksän ja kymmenen huitteilla, sain ihan hyviä kuvia vielä otettua. En ollut ainoa kamera kädessä vaeltamassa, sillä myöhemmin saapui joku toinenkin ottamaan kuvia, paremmilla välineillä vain. Itsekin haluaisin tähän kameraan jalan, jotta ei tarvitse ottaa 100 kuvaa yhdestä kulmasta ja toivoa, että edes yksi ei olisi tärähtänyt.Sain myös otettua pari kuvaa Karastakin. Aluksi Kara pyöritteli päätään niin, että kuvan ottaminen oli mahdotonta. Kyllä se sitten pysyi paikallaan, kun Ville seisoi takana ja yritti saada Karan huomion.Oli loppujen lopuksi onnistunut reissu, eikä edes palellut, kun oli oikeanlaiset vaatteet päällä. Puutkin sai nopeasti syttymään, kun olivat niin lahoja. Voisin toisenkin kerran käydä!


Kiitos kun luitte, näkemiin!

You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.