Rakkaus"Kehotuksemme päämääränä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä, hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta. "


Rakkaus on aika monimutkainen asia. Rakkaus voi sekoittaa kenen tahansa pään, se osaa olla myrskyisää, ihanaa ja erottamatonta. On kirjoitettu, että rakkaus ei ole tunne, vaan päätös. Mutta päätös koostuu erilaisista tunteista jotain asiaa kohtaan. Mutta näistä kypsyy myös autenttinen halu sitoutua.

Häissä, pappi ei kysy "miten olisi?" , ei, hän kysyy "tahdotko" ? Taas täytyy tehdä päätös. Päätös seurata toista vaikka maailman ääripäihin asti. Rakkaus on tahtomista. Vaikket haluaisikaan aina kaikkia asioita tehdä, sitoudut silti. Olet mukana, myötä- ja vastoinkäymisissä. Yhtäkkiä et aseta enää omia tarpeitasi ensimmäiseksi, kumppanisi tarpeet ovat omiesi edellä. Vaikka se kuulostaa kauhealta uhrautumiselta, silti se tuo hyvän mielen, kun toisella on turvallinen ja haluttu olo.

Kumppanisi saa sinut hymyilemään, vain yhdellä sanalla. Et voi lakata hymyilemästä, ajattelet häntä koko ajan. Teet uhrauksia hänen takiaan ja hän sinun takiasi. Vietätte aikaa yhdessä, käytte ehkä lenkillä yhdessä, tai ehkäpä juhlimassa yhdessä. Teillä on se yhteinen juttu. Kyllä, se on rakkautta.

Suhteessa opitaan ymmärtämään toisia ja toisen tunteita. Olo voi tuntua siltä, ettette voi olla erossa toisistanne puolta päivää pidempään, mutta joskus kumppanisi saattaa haluta tilaa. Rakkauteen kuuluu myös oman tilan saaminen, jotta voi keskittyä omaan henkilökohtaiseen elämään, ystäviin, perheeseen ja muihin asioihin mitä mielelläsi teet ilman kumppaniasi. Rakkauteen kuuluu myös monet muut asiat, mitä ystävyyteenkin kuuluu. Kuten kuunteleminen ja taito neuvoa, aina tarvitessa.

Kaikilla on omat mielipiteensä, jopa kumppanillasi. Niitä ei voi muuttaa oman mielipiteesi mukaisiksi, jokainen saa päättää mitä mieltä on asioista. Joillekin toisen mielipiteen hyväksyminen on tuntematon käsite. Tietenkin jokaisella tulee elämässä vastaan ihminen, jonka kanssa ei vaan voi olla samaa mieltä mistään asiasta. Se joku saa sinun hermosi kulumaan loppuun kärkevillä mielipiteillään asioista. He eivät hyväksy kuin oman mielipiteensä, muut ovat väärässä. Tämän ei pitäisi ilmetä suhteessa, se aiheuttaa sodan. Jos rakastaa toista, ei yritä kumota toisen päätöksiä. Eikä yritä kontrolloida kumppaniaan. Varovaisessa neuvomisessa ja dominoimisessa on hiuksenhieno raja. Jokainen suhde vaatii timantin hiomista. Jokaisessa suhteessa täytyy tehdä töitä, että suhde kantaa pitkälle, mikään suhde ei ole helppo tapaus. Joskus voi ottaa rennosti ja viettää vapaapäivän oman rakkaan vieressä, mutta joskus se vaatii ylitöitä, jotta saadaan suhde toimimaan.


"Entä jos vain rakastaisimme toisiamme, ei olisi niin vaikeaa? Yhtä hyvin voisimme sanoa, että on vaikeaa, koska vain rakastamme toisiamme."

Jokainen kaipaa hellyyttä, turvaa ja tukea. Suhteessa sitä varsinkin tarvitaan, yleensä naiset enemmän, mutta se on ihan yksilöllistä, mies voi yhtä hyvin tarvita turvaa ja tukea kuin nainen. 

 Rakkauden täytyy olla aitoa, sitä on joskus vaikea erottaa jos seasta löytyy teeskentelijöitä, mutta kyllä jos siihen törmää, ei ole vaikea kävellä vain ohi. Aito rakkaus tuo kaiken sen lämmön mitä tarvitaan suhteessa. 

 Rakkaus vaatii rehellisyyttä. Kuinka luottaa ihmiseen, jos hän valehtelee, ehkä pienistäkin ja vaatimattomistakin asioista? Entä jos hän valehtelee jostain mikä voi vaarantaa suhteen? Se ei ole oikein. Rehellisyyttä täytyy vaalia, suhde muuttuu mahdottomaksi ilman sitä.

Rakkaus osaa olla vaikeaa, mutta kuitenkin jaksamme. Emme luovuta helpolla, vaikka joskus toivomme, että kaikki olisi helpompaa. 


 Haluamme silti yrittää ja rakastaa.

 "Tunteet tulevat ja menevät, ne ovat hetkellisiä. Rakkaus, päätös minkä teit, pysyy. Rakkaus on päätös antautua toiselle. Ja rakentaa vuosi vuodelta yhdessä parempaa."

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.