Siivouspäivän mietteitä

elokuuta 14, 2018

Mikä olisi parempaa, kuin siivota lauantaipäivänä? Varmaan monikin asia, mutta olen tylsistynyt, joten päätin vähän siivoilla viikonlopun kunniaksi. Suoritin vain perussiivouksen, en pessyt lattioita, koska olen jo tällä viikolla luutunnut kerran. En luutua lattioita joka toinen päivä, kerran tai kahdesti viikossa, se vähän riippuu siitä, kuinka likaiseksi lattiat menevät viikon aikana. Mutta tänään siivoilin vähän pöytiä ja muuta pintasiivousta.

Aina kun siivoilen pöytiä ja hyllyjä pyyhin, minulle on tärkeintä, että keittiö pysyy siistinä ja järjestyksessä. Minun logiikan mukaan keittiön on tärkeintä pysyä siistinä, koska haloo, siellä syödään, kokataan ruokaa, pestään astiat jne. Itse en pystyisi sekamelskan ja sotkun keskellä syömään, jos teen ruokaakin, sitä mukaa, kun en jotain ruoka-ainesta tai astiaa tarvitse, siirrän sen pois pöydältä kaappiin tai altaaseen. Sama homma leipoessa, on paljon helpompaa laittaa joku maustepurkki tai sokerikuppi kaappiin, heti kun on sitä käyttänyt ja tietää, ettei sitä enää tässä vaiheessa tarvitse. Näin pysyy keittiön tasot siistinä, eikä loppuvaiheessa pöytä ole täynnä jauhoja ja purkkeja.Samalla vaihdoin myös pöytäliinat altaan vieressä olevasta keittiön tasosta ja laitoin esille Villen ostamat tuikkualustat. Ne tuovat kivasti pirteyttä pöydälle ja sopivat tuon sinisen kannun ja lautasen eteen.


Pitihän sitä viettää kahvitaukokin välissä, tai no oikestaan melko loppusuoralla oltiin, kun istahdin pöydän ääreen kirjoittamaan ja juomaan kahvia. Aloin miettimään tätä 9.8 ollutta muumikuppifiaskoa. Herran isä, kun ihmiset villiintyivät tästä kupista, jota minäkään en ehtinyt tilata. Kävin Muumi kaupan nettisivuilla, jossa luki, että yksi tilaaja voi ostaa kuusi muumikuppia. Sanoin Villellekin, että tosi pöljää, että yksi asiakas voi ostaa niin monta kuppia, sen olisi pitänyt olla yksi kuppi per asiakas. Joku pop up liike etelässä oli ottanut rajoituksen ilmeisesti hetkeksi pois käytöstä, he kommentoivat asiaa, että ei ole mitään järkeä pitää sellaista ostorajaa päällä, koska kun asiakas ostaa itselleen kuusi kuppia, menee ulos ja hänen ystävänsä käy ostamassa edelliselle asiakkaalle toiset kuusi kuppia. Mutta minä järkeilin asian näin. Jos rajana olisi ollut yksi kuppi per asiakas, yksi asiakas olisi tarvinnut kuusi ystävää ostamaan hänelle kuusi kuppia. Ja nämä kuusi ystävää olisivat tarvinneet toiset kuusi kaveria ostamaan heille kupit. Se olisi ollut silloin paljon vaikeampaa ja moni ei olisi välttämättä jaksanut vaivautua tälläiseen säätämiseen. Paitsi sellaiset, jotka olivat tosissaan halunneet useamman kupin. 

Hankalasti selitetty, mutta näin minä asian ajattelin, toivottavasti tajusitte minun pointtini. Olisin itsekin kupin halunnut, mutta en niin tulenpalavasti, että ostaisin joltain henkilöltä 30 euron kupin 150 eurolla.Noh, perussiivoukseen kuului pöytien pyyhkiminen, tavaroiden järjestely, lattian lakaiseminen. Seuraavaksi olikin vuorossa pyykkääminen. Päivän oleskeluasu oli muuten tämä uusi raitapaita ja joggersit, sekä todella kaunis siivousnuttura.
Että rakastan näitä Comfortin huuhteluaineita, tuoksuu niin ihanalta ja purkki on myös aina yhtä kivan näköinen. Pyykkääminen ei ole mitenkään raskasta hommaa, mutta vihaan pyykkien ripustamista pyykkinarulle. Se on jotain niin tylsää ja ärsyttävää. Toinen asia on myös petivaatteiden vaihtaminen, mutta puhtaiden lakanoiden ja peittojen väliin on niin ihana rysähtää. Niin tosiaan vaihdoin siis petivaatteet perjantaina illalla, täkkiä ei olla käytetty hetkeen, koska on ollut niin lämmintä, emmekä kyllä vieläkään laita täkkiä paikalleen.


Katsokaa nyt tätä nutturaa, ei herranen aika! Onneksi tämä päivä menee kotona mitä luultavammin, joten se ei haittaa ketään, muuta kuin minua. Seuraavaksi olisi varmaan vuorossa ruoan laitto, kunhan keksitään, mitä ruokaa sitä tänään tekisi. Toisaalta, meillä on vielä kanaa eiliseltä jääkaapissa, joten ne täytyy varmaan ensin syödä pois. Mutta päätän tämän päivän tähän, jatkan siivoilua pikkuhiljaa olohuoneen suuntaan, sitten olisikin siivouspäivä päätöksessään. Kiitos kun luitte, näkemiin!


You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.