Mikä on oikein?

syyskuuta 02, 2015

Mikään ei kiinnosta. Olo tuntuu oudon tyhjältä, eikä sitä tunnu täyttävän mikään. Pää käy kaikki mahdolliset keinot läpi, hyvät ja huonot hetket. Myrkyiset ja sitäkin myrskyisemmät. 

Jos olisin tehnyt toisin, olisiko asiat näin? 
Vai olisiko kaikki tunteet tukahtuneet aikanaan? 

Elämä on täynnä valintoja, mutta eikö suuri osa valinnoista synny virheistä? Virheet opettavat ihmistä, ne tuovat epäonnistumisen tunteen, mutta jälkeenpäin voi ajatella, kuinka on vältellyt tätä virhettä, ettei se kaikki toistu. Se luo silloin onnistumisen tunteen. Mutta entä jos sinulle annetaan se sama tuomio, vaikka kuinka yrittäisit olla jotain muuta? Olet onnistunut muuttumaan, tai ei... Se edellinen henkilö, joka teki virheen, oli joku toinen sinun ruumiissasi. Se ei ollut sinun oma itsesi. Olit eri henkilö, mutta karkoitit sen pois kehostasi. Mutta mitä tahansa teet, sinut muistetaan ainoastaan virheistäsi, ei mistään muusta. Ei siitä, kuinka sitä on yrittänyt korjata, olla läsnä, kuunnella, auttaa, rakastaa. Ei. Ei sinua tästä muisteta. 

Joten miksi pitäisi enää yrittää?

Tuntuu, että kaikki painavat vain alaspäin. Vaikka jokin asia tai ihminen saisi sinut piristettyä, se on vain hetkellistä. Mikään ei kestä ikuisesti, paitsi loputon piina. Vaino vai mikä se nyt onkaan. Itkusta ei meinaa tulla loppua, kyyneleet vain valuvat silmistä ja pään sisällä velloo vain se yksi perkeleen kysymys : Mitä nyt tein väärin? 
Kaikkeni yritin. En yritä enää!

Niin sanotaan, että kaikki loppuu aikanaan. Mutta kun nämä sanat kuulee, tietää, että se loppu tulee pian. Minkä loppu? Milloin minkäkin. Kaikki loppuu aikanaan, mutta kuolema ei. Se on ainoa, mikä on pysyvää. Ellei usko toisin. Joten, elämä täytyy elää täysillä, sillä elämä voi loppua milloin vain. Ihan yhdessä hetkessä. 

Jotkin asiat vetävät mielen matalaksi, mutta kaataako se sinua? Et anna sen tapahtua. Jokainen on vahva tavallansa. Ihan sama, kuinka vahva tai millä tavalla, mutta epäonnistumiset eivät siltikään pysty kaatamaan sinua kumoon. 

Jokainen ihminen maan päällä, on todiste siitä, että voi horjua, muttei kaatua.

You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.