Nutellaa ja mansikoita

huhtikuuta 01, 2017

Kauhean paniikin kourissa hätiköin, mitä ihmettä minä kirjoittaisin tänään. Muistin vasta eilen illalla, että huomenna on lauantai ja blogiin täytyisi kirjoittaa jotain. Viime aikoina postaus on ilmestynyt kymmeneltä aamupäivällä, mutta asian on tehnyt helpoksi se, että olen joutessani kirjoittanut viikkoja aikaisemmin postauksia ja ajastanut ne tietylle päivälle. Mutta koska nyt en ole ehtinyt niin tehdä, olen kauhealla kiireellä pyrkinyt kirjoittamaan, jotta tämä aikataulu pitää. Eikä se aina ole ollut helppoa, esimerkiksi postaukseni raskaudesta ja ystävyyssuhteista kirjoitettiin edellisenä iltana, joka valmistui vasta puoli kymmeneltä illalla. Ja alkuilta meni kaverini Lauran tykönä, joka kertoi sanottavansa ja minä vieressä kirjoitin kaiken minkä ehdin.

Kerään tähän jälleen vähän leipomuksiani, olisin lisännyt tähän myös muutama päivä sitten leivotut mustikkapiirakatkin, mutta en muistanut tekohetkellä ottaa kuvaa niistä ja niitä on jäljellä enää vain yksi palanen... joten ei ole järkeä siitä ottaa kuvaa. Mutta eilen halusimme tehdä Villen kanssa kevyen iltapalan, joten kävimme lähikaupasta ostamassa jäätelöä, jogurttia ja mansikoita, joista sitten teimme maittavan smoothien. Joka oli todellakin hyvää ja helppo tehdä! 


1 annos

1dl sokeria
1dl mansikoita
1dl valio a+ luonnonjogurttia (voi olla muutakin jogurttia)
1dl vaniljajäätelöä

'

Sitten vähän DIY-juttuja! Tässä kaappia siivoillessani huomasin, että lasipurnkuoita on kertynyt todella paljon, joten ajattelin askarrella niistä jotakin. Hain vähän inspiraatiota Googlen kuvahausta ja sitten keksin sen. Miksi ostaa kaupoista näitä tyylikkäitä juomalaseja, kun sellaisen voi tehdä itse kotonakin? 


En tiedä miksi juuri kala, mutta tämä antaa kivan kesäfiiliksen ja sininen väri sopi juuri hyvin tuohon kultaiseen kanteen.

Seuraavaksi ylihelpot nutellabrowniet. Löysin vahingossa ohjeen netistä ja päätin heti laittaa tämän kokeiluun, sillä meillä lojui kaapissa muutenkin nutellaa, joka on liian makeaa syötäväksi paljaaltaan.


3dl nutellaa
1,5dl vehnäjauhoja
2 munaa
hyppysellinen suolaa

paista 20-25min 175 asteessa


Syödessä näitä huomasin, että näihin on helppo tehdä vielä kirsikaksi kakun päälle jokin kuorrute. Jos haluaa todella makean muffinin, voi tehdä esimerkiksi samanlaisen kuorrutteen, mikä tehdään mokkapalojen päälle. Tai sitten vaikka jonkin kreemin, vaniljapainotteisen kuorrutteen esimerkiksi. Ensi kerralla täytyy kokeilla sitäkin vaihtoehtoa. Mutta ehkä nämä leipomiset riittävät hetkeksi. Teen vaikka seuraavaksi jonkin kääretortun, koska sekin on todella helppo ohje. Pitää katsella, mitä sitä seuraavaksi keksii tehdä! 

Kiitos kun luitte, näkemiin!

You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.