Vappudonitsit

toukokuuta 02, 2017

Eilen teki mieli alkaa leipomaan vapun kunniaksi vähän sokerimunkkeja ja donitseja kuorrutteella ja nonparelleilla. Aluksi haluan sanoa, että viime viikolla en ole kirjoittanut, koska meillä on ollut muuttohommia, jotka ovat vieneet paljon energiaa ja aikaa. Olemme tällä hetkellä nyt uudella asunnollamme, mutta muutama pieni tavara on vielä hakematta. 

Eiköhän aloiteta, tämä on ensimmäinen kerta, kun teen munkkeja itse.


Näiden lisäksi tarvitset maitoa ja margariinia. Eniten jännitti munkkien paistaminen, vaikka ihmeen kaupalla onnistuin polttamatta uutta kotiamme.

Eli siis ensimmäisenä sekoitin margariinin ja sokerin keskenään, sitten lisättiin 2 kananmunaa ja lopuksi maito ja kuivat aineet vuorotellen sekaan.


Hyvältä näyttää ainakin tähän asti. Taikinan pyörittely munkiksi oli kyllä erittäin rasittavaa hommaa, vaikka kuinka niitä vehnäjauhoja lisäili, niin taikina tarttui kaikkialle. Oijoi kun näyttää hyvältä! Kattilaan meni litra rypsiöljyä, aluksi laitoin pienen taikinapallon kattilaan ja odotin, että se nousee pintaan, jonka jälkeen lisäsin munkit rypsiöljyyn, aina kolme kerrallaan. Ville uitti osan munkeista sokerissa, minä tein myöhemmin kuorrutteen loppujen munkkien päälle.                  

Kuorrute ei kyllä tässä kuvassa näy, sillä ne eivät ole vielä tarpeeksi jähmettynyt. Mutta siis sekoitin tomusokeria 2 desiä ja metsämarjamehutiivistettä 2 ruokalusikallista, jossa munkit uitin. Sitten päälle vain nonparellit ja valmista! Ja kyllä tuli hyviä, en olisi uskonut, että osaan tehdä munkkeja ja, että ensimmäisellä yrityksellä onnistun näinkin hyvin. Mutta taas voin olla hetken ylpeä itsestäni.

Eipä sen erikoisempaa tällä kertaa, toivottavasti kaikilla oli mahtava vappu, kiitos kun luitte, näkemiin!


You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.