Wanhat esineet osa1

huhtikuuta 07, 2018

Aloin vähän keräilemään vanhoja esineitä kodistamme. Löysin itse asiassa niitä melko paljon, mukana on myös muutama korukin. Itse henkilökohtaisesti rakastan vanhoja esineitä, niiden löytäminen varsinkin on aina jännittävää, kun ei tiedä niiden alkuperää ja ikää. Sitten saa leikkiä salapoliisia ja etsiä internetin ihmeellisestä maailmasta jotain tietoa niistä. Aloitetaan ihan lempparistani, eli Oulun viikotorilta löydetystä Raamatusta. Olen siitä tänne ehkä pari kuukautta sitten kertonut, enkä oikeastaan ole löytänyt mitään tietoa siitä.


Raamattu, tai Villen sanojen mukaan "manauskirja" komeilee meidän olohuoneen nurkkahyllyssä. Manauskirja siksi, koska en löytänyt tästä Raamatusta mitään tietoa netin kautta. Halpahan tämä oli, mutten tiedä tälle oikeaa arvoa, Facebookissa arvailtiin tämän olevan joku kymmenen euron arvoinen, mutta en siltikään tohdi tätä myydä tai tuhota, vaikka kiinnostuneita oli Facebookin puolella.Sitten onkin seuraavana Cáme-koru aivan vauvakoossa. Ainoa, mitä tästä tiedän, on pitoisuus (585). Sain tämän pappani äidiltä, mutta olen pitänyt tätä kaulassa varmaan kerran, eli en paljon. Joskus ihan pienenä olen muistaakseni tämän saanut, kun tämä oli tallessa vanhempieni vitriinissä, enkä saanut laittaa tätä kaulaan, etten hukkaisi tätä. Vanha tämä arvatenkin on, mutta en yhtään tiedä, kuinka vanha.


Jatketaan korujen parissa. Tämä on samasta paikasta kuin edellinenkin. Ei leimoja tai mitään. Pappani sanoi, että tämä kyllä on vanha, sillä hän on ollut tosi nuori, kun on tämän ensi kertaa nähnyt. Välillä pidän tätä kaulassa, tämä on aivan ihanan näköinen.Tämä on jonkinlainen sinisafiiri kaulakoru, Teemu Ypyän suunnittelema sellainen. En enää muista, miltä luvulta tämä olikaan, mutta tämä on mummon äidin koru. Minulla on toinenkin tämmöinen kaulakoru, vähän eri mallinen vain, jonka pappani osti joskus mummolleni. Käytin tätä kerran hopeasepänliikkeessä, siellä sanottiin, että jos tämä olisi settinä (kaulakoru, käsikoru ja korvikset) niin tämä olisi 400-500 arvoinen. 


Keittiön vitriinistä sitten löytyy pieni Pauligin neilikkapurkki. En ole varma, kuinka vanha tämä on, mutta Pauligin vanhoja maustepurkkeja myydään vain kymmenen euron hintaan. Tämäkin on jäänyt papan äidiltä ja tuon sisällä on vieläkin neilikkaa. Tuo on kiva pieni lisäys meidän vitriiniin.


Vitriiniämme koristaa myös Arabian pieni kaadin. Tämän sain aika vasta äidiltäni, joskus löysin tämän netistä, mutta nyt en millään löydä. Leiman Arabia made in Finland mukaan tämä olisi vuodelta 1964 - 1971, en sitten ole varma, sillä perässä on vielä numero 4. Löysin kyllä samanlaisen kastikekulhon, jonka hinta oli 60 euroa, joten tämäkin on varmaan sitä luokkaa.Mutta tässä olivat wanhat esineet tältä erää, tiistaina tulee toinen osa ja siihen mennessä yritän löytää enemmän tietoa näistä esineistä, sekä tiistain esineistä. Kiitos kun luitte, näkemiin!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Oi vitsi kuinka siistejä! Mäkin tykkään tosi paljon vanhoista esineistä, ja meiltäkin löytyy niitä onneksi paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kyllä on, en tiedä, mikä vanhoissa esineissä niin kiehtoo, mutta aina kun löydän jotain vanhaa, on pakko heti alkaa tutkimaan sen alkuperää ja tonkia kaikki mahdolliset tiedot niistä :D

      Poista

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.