Kalenterihullu

kesäkuuta 21, 2018

Omistuksessani on tällä hetkellä kolme kalenteria. Pieni taskukokoinen perhekalenteri, jota yleensä kannan joka paikkaan, yksi isompi kalenteri, josta olen kirjoittanut tänne myös erääseen ostosten esittely postaukseen. Tosiaan, tämä isoin kalenteri on minun työpöydälläni aina esillä, joten minun on helppo siitä tarkastella viikon tehtävät, samalla kun olen koneella, meikkaan tai ihan mitä tahansa siinä pöydän ääressä teenkin. Perhekalenteriin voin merkitä budjetin ihan viimeisille sivuille, Villen ja minun yhteiset ja erilliset menot eri sivuille. Kalenterissa on myös perheen viikkokalenteri. Omat menot kirjataan vasemalle puolelle, missä päivämäärätkin ovat ja perheen menot oikealle puolelle taulukkoon. 
Hyvä puoli on se, että minulla on kotona oma kalenteri, joten perhekalenteria ei tarvitse ottaa repusta pois ollenkaan, vaan se kulkee sitten mukanani koulussa, töissä, missä tahansa. Huono puoli on se, että minun täytyy merkitä jokainen meno kolme kertaa, jokaiseen kalenteriin. Mutta nyt saanen esitellä uusimman kalenterin, joka on suunniteltu vuosille 2018-2019. Iso kalenteri on vuosille 2017-2018, perhekalenteri vain tälle vuodelle, joten tämä uusi kalenteri oli hyvä ostos. Peruskalenteri, pienillä koristeluilla. Pidän ehkä perhekalenterista siinä mielessä enemmän, että se on kovakantinen, tämä kierrevihko. Mutta perhekalenteri on sisältä ihan perus, vähän tylsähkö. Tässä on käytetty erilaisia fontteja, sekä tätä voi itse vähän väritelläkin.

Tässä on samalla tavalla kuukausi- ja viikkonäkymä, kuin minun Maker:issa, eli siinä isossa kalenterissa. En yleensä käytä kuukausinäkymää juuri ollenkaan, koska viikkonäkymään pystyy kirjoittamaan enemmän.Sekä kalenterin mukana tuli viivoitin ja pieniä tarroja, joita voin sitten liimailla esimerkiksi tuohon kuukausinäkymään, sitten viikkonäkymään kirjoittaa tarkemmin.
Eli kaiken kaikkiaan, minulla on kolme kalenteria, olen jotenkin hulluna kalenterihin, eikä niitä koskaan voi olla tarpeeksi. Koko ajan tulee uusia ja hienompia kalentereita, sisältö loppupeleissä sama, mutta eri kuosissa. Laitetaan tänne loppuun vielä vähän kuulumisia. Työt ovat menneet hyvin, perjantaina työt loppuvat, periaatteessa jo torstaina, perjantai on palkallinen vapaa, mutta aion kysyä, olisiko ensi kuussa vielä vapaita paikkoja, johon voisin mennä töihin, siis kaupungin kautta. Pääasia, että olen tehnyt kesätöitä tänä kesänä, mutta olisi kiva, jos heinäkuussa saisin olla vielä toiset kolme viikkoa jossain. 

Kävin myös lääkärissä viime torstaina, selviteltiin vähän noita vatsa- ja pääkipuja ja yritettiin löytää jokin keino lievittää niitä kipuja. Selitin ensin, millaisia kivut ovat ja miten ne vaikuttavat jokapäiväiseen toimimiseen. Lääkäri sitten kokeili ensin, missä kohtaa vatsassa oli se pahin kipu. Pahimmat kivut olivat vasemalla puolella alavatsalla. Se kipu on aina siellä, sen kyllä tuntee jos vatsasta painaa sormilla, mutta joskus tulee sellaisia "kohtauksia", kipu vain alkaa yhtäkkiä ja silloin en voi seisoa suorassa enkä istua ryhdissä. Helpoin asento on makaaminen sikiöasennossa. 

Minun vaivaani ei ole varsinaista hoitokeinoa, se on vaan osa minua, vaikkakin se onkin häiritsevää. Lääkäri suositteli kokeilemaan eri ruokavalioita, ja testaamaan, aiheuttaako jokin tietty ruoka vatsakipuja. Eli tarkoitus olisi vaikka ensin jättää pois maitotuotteet, jos se ei ole mitenkään yhteydessä kipuihin,voin kokeilla viljatuotteiden pois jättöä ja niin edespäin. Ja halutessani voisin kokeilla FODMAP-ruokavaliota, mutta se on niin rajoitettua, että sitä ei heti alussa kannata aloittaa. 

Päänsäryt. Niihin keksittiin sitten toisenlainen helpotus. Kerroin, että päänsärkyni voi pahimmillaan kestää 1-2vrk, kipukohta on oikealla sivulla, takaraivoon saakka ja silmän takana. Enkä pysty oikeastaan muuta tekemään kuin nukkumaan silloin, olo on hutera eikä mitään tee mieli silloin. Lääkäri päätti kokeilla kohtauslääkkeitä, eli tällä hetkellä käytössäni on Sumatriptan Sandoz, jota siis käyteään migreenin hoitoon. Lääkärin mielestä päänsärkyni täsmää migreeniin, joten siksi lääkkeet otettiin käyttöön, koska perussärkylääkeet ei toimi minulla. 

Mutta tässäpä olikin jo tarpeeksi tekstiä näin loppuviikkoon, kiitos kun luitte, näkemiin!

You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.