DIY / Raaputusarpa

marraskuuta 09, 2017

Idean löysin tähän Facebookin videoista. Eli siis tänään tehdään itse raaputusarpa, sen ei ole pakko olla arpa, sellaisen voi väsätä esimerkiksi syntymäpäiväkorttiin, onnittelun/minkä vaan tekstin voit piilottaa raaputuspeitteen alle. Joten aloitetaas!

1. Tähän tarvitset:

- akryyliväriä
- astianpesuainetta
- paperia
- pakastepussin (esimerkiksi, vaihtoehtoja on monia, kunhan alustalle laitettava teippi voidaan vielä irroittaa alustasta)
- teippiä
- sivellin
- kuppi


Eli teippiä laitetaan pakastepussin päälle. Pakkausteippi on parempi vaihtoehto, mikäli haluat tekstin koosta suuren.
Siksi valitsin pakastepussin, koska sen päälle laitettava teippi myöhemmin irroitetaan tästä ja siirretään esim. korttiin.Seuraavaksi sekoitan akryyliväriä ja pesuainetta kuppiin ja sekoitan hyvin. Sen jälkeen maalaan teipin tällä sekoituksella.Pesuaineen värillä/merkillä ei ole mitään väliä. Kaadoin akryyliväriä sen verran kuppiin, mitä tarvitsin ja suurinpiirtein saman verran tiskiainetta.Varokaa, että maalipinnasta ei tule liian paksua, kuivuminen kestää kauemmin ja raaputtaminen saattaa olla vaikeampaa. Ja katsokaa myös, ettei maalipinnasta tule liian ohut, muuten teksti tulee näkymään läpi!Kun maali oli kuivunut, irroitin teipin pussista ja leikkasin siitä sopivan kokoisen. Alla olevassa kuvassa näkyy, kun olen jo siirtänyt teipin paperille ja piilottanut tekstin sen alle.


Ja eikun raaputtamaan!Ei todellakaan vaikea tehdä! Sain ainakin uusia ideoita joulu- ja syntymäpäiväkortteja varten.
Kiitos kun luitte, näkemiin!

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Oho, enpä oo ennen tiennyt että tota raaputusjuttua voi tehdä itsekin! :D Tätä on pakko kokeilla joskus!

    VastaaPoista

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.