Mikä on oikein? - Juttutuokio

tammikuuta 16, 2018

Kirjoitin tämän tekstin 2.syyskuuta 2015 ja nyt kirjoitin sen uudelleen, puhtaaksi. Tämä teksti ei ole ajankohtainen, mutta itse pidin tästä tekstistä todella paljon, jonka takia nostin tämän takaisin ylös ja kirjoitin uusiksi muutamia lauseita.

Mikään ei kiinnosta. Olo tuntuu oudon tyhjältä, eikä sitä tunnu täyttävän mikään. Pää käy kaikki mahdolliset keinot läpi, hyvät ja huonot hetket. Myrskyiset ja sitäkin myrskyisemmät. 

Jos olisin tehnyt toisin, olisiko asiat näin? 
Vai olisiko kaikki tunteet tukahtuneet aikanaan? 

Elämä on täynnä valintoja, mutta eikö suuri osa valinnoista synny virheistä? Virheet opettavat ihmistä, ne tuovat epäonnistumisen tunteen, mutta jälkeenpäin voi ajatella, kuinka yrittää välttää sen virheen toistumista, jotkut jopa siinä onnistuvatkin, jokainen joskus. Virheen välttäminen luo onnistumisen tunteen. Mutta entä jos sinulle annetaan se sama tuomio, vaikka kuinka yrittäisit olla jotain muuta? Olet onnistunut muuttumaan, tai... se henkilö, joka yritti välttää virheen, oli joku toinen sinun kehossasi. Se ei ollut sinun oma itsesi. Yritit piilotella todellista itseäsi. Mutta mitä tahansa teet, sinut muistetaan ainoastaan virheistäsi, ei mistään muusta. Ei siitä, kuinka sitä on yrittänyt korjata, olla läsnä, kuunnella, auttaa ja rakastaa. Ei. Ei sinua tästä muisteta. 


Joten miksi pitäisi enää yrittää?

Tuntuu, että kaikki painavat vain alaspäin. Vaikka ihmeen kaupalla jokin saisi sinut piristettyä, se on vain hetkellistä. Mikään ei kestä ikuisesti, paitsi loputon piina. Itkusta ei tule loppua, kyyneleet vain valuvat silmistä ja pään sisällä velloo vain se yksi perkeleen kysymys : Mitä nyt tein väärin? 
Kaikkeni yritin. En yritä enää!

Niin sanotaan, että kaikki loppuu aikanaan. Mikä loppuu? Milloin mikäkin. Kaikki loppuu aikanaan, mutta kuolema ei. Se on ainoa, mikä on pysyvää. Ellei usko toisin. Joten, elämä täytyy elää täysillä, sillä elämä voi loppua milloin vain. Ihan yhdessä hetkessä. 

Jotkin asiat vetävät mielen matalaksi, mutta kaataako se sinua? Et anna sen tapahtua. Jokainen on vahva tavallansa. Ei väliä, kuinka vahva tai millä tavalla, mutta epäonnistumiset eivät siltikään pysty kaatamaan sinua kumoon. 

Jokainen ihminen maan päällä, on todiste siitä, että voi horjua, muttei kaatua.

You Might Also Like

0 kommenttia

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.