Talvi Kemissä - Cafe Hertta

tammikuuta 30, 2018

Kävin kuvaamassa näyttötyötäni varten kuvareportaasia Villen kanssa. Aiheekseni keksin Kemissä avatun uuden kahvilan eli Cafe Hertan, kodikkaan, viihtyisän ja tyylikkään näköisen oleskelupaikan, jos esimerkiksi juna on myöhässä, eikä halua odotella tyhjässä juna-aseman odotustilassa. Kahvila poikkeaa muista siinä mielessä, että tämä kahvila on auki klo: 8.00-20.00 välisen ajan, kun taas muut kahvilat Kemissä menevät yleensä kiinni neljän ja kuuden välissä. 
Eli kahvilan löytää ihan juna-aseman odotustilojen vierestä, kyltit ovat varalta opastamassa esimerkiksi autoilijoita ja turisteja. Cafe Hertan Facebook-sivuilta löydät informaatiota kahvilasta ja mm. kuvia ja arvosteluita. (linkki nimessä)
Älkää unohtako Instagram-sivujakaan!


Henkilökunta oli ystävällistä väkeä, kun tilasin laskiaispullan+kahvin ja pyysin lupaa kuvata koulua ja blogia varten kahvilan tiloja. Aina on vähän jännittävää kysyä "saako täällä kuvata?" , kun, mitä jos he sanovat ei? Itseäni ainakin alkaa nolottaa, että miksi menin tuollaista nyt kysymään. Mutta onneksi niin ei ole käynyt, eikä käynyt nytkään. Henkilökunta varsin iloisena antoi luvan ja ryhdyinkin heti kuvausrumbaan.

Pulla oli aivan ihanan täyteläinen ja herkullinen, eikä kahvissakaan ollut moittimista. 
Rakastuin kyllä näihin kahvilan pöytiin, nimittäin olen itsekin halunnut omaan keittiööni samantapaisen pöydän, se jos mikä pistäisi silmään asuntoon tullessa. Kuvaamisen aikana pyrin huomioimaan muut asiakkaat, ettei heitä tunnista kuvista, koska nämä kuvat kuitenkin päätyivät myös blogini puolelle. Onneksi ehdin kuvata riittävästi, ennenkuin kokonainen lauma asiakkaita astuivat sisään. Vaikka kahvila on uusi, maine on jo yltänyt monenkin korvaan ja hyvää palautetta on tullut paljon!Tyylikkäästi kehystetyt menut löytyy ihan tiskin alkupäästä, eikä hinnat ole päätä huimaavat. Ihan mielelläni maksoin pullasta ja kahvista yhteensä neljä euroa. Henkilökunta vilpittömästi pyysi anteeksi remontista aiheutuvaa meteliä, vaikka se nyt ei ollutkaan mitenkään rasittavaa älämölöä, sekä työntekijät jaksoivat hymyillä ja olla pirteinä työpisteessään.
On vaikea sanoa miksi, mutta mielestäni kahvilan sisustus sopii juuri hyvin juna-aseman vierelle, eikä mihinkään Citykulmaan, ihan keskustaan. Sisustus on vanhan ajan tyyliä tavoittelevan näköinen, mutta silti moderni vivahde on mielestäni huomattavissa. En tiedä, kuinka vielä kehua tätä paikkaa. Pidin tästä todella paljon ja kahvilassa on todella hyvät tilat, vertaen johonkin pieneen kahvilaan keskustassa. Toivon, että asiakkaita riittää vielä pitkäksi aikaa, tehkäämme kemiläiset sen mahdolliseksi! Ja varsinkin, jos odotat junaa vielä tovin, älä jää pihalle paleltumaan, käy ostamassa itsellesi pientä matkaevästä ja nauti tämän kahvilan tunnelmasta, ennenkuin poistut Kemistä.


Tässä on vielä ulkoapäin kuvaa, jotta te nyt varmasti osaatte hahmottaa kahvilan sijainnin, tietysti laitan vielä päätteeksi teille osoitteen, jonka tosin löydätte myös kahvilan Facebook-sivuiltakin. Uskon, että käyn täällä toistekin, varsinkin, jos odottelen junaa kahvilan aukioloaikana.


En tiedä, onko tämä projekti jo meneillään, mutta huomion herättämiseksi tietysti jokin astetta isompi kyltti olisi hyvä, sillä silloin useat junassa matkustaneet näkevät tämän rakennuksen ihan ensimmäisenä ja heidän huomio kiinnittyy. Mutta uskon, että tämäkin idea on kyllä käynyt jo omistajien mielessä.

Cafe Hertan alueelta löytyy myös Ratapihan Ruustinna, joka on varattavissa 120:lle henkilölle, kokouksia tai juhlia varten. Pelkkä kahvila ei ole kyseessä, vaan Cafe Herttaan kuuluu myös motelli, joka ei vielä ole ihan valmis, mutta en usko, että puhumme enää kovin pitkästä ajasta.Toivottavasti piditte tästä postauksesta, tämä on muihin Kemi-postauksiin verrattuna erilainen, sillä tässä ei ollut kuvia muusta kuin kahvilasta, mutta tämäkin on eräänlainen hyvä kokemus ollut minulle, joten päätin sisältää tämän Kemi-sarjaan.

Kiitos kun luitte, näkemiin!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Onpas symppiksen näköinen kahvila! Toi ois ihan mun tyylinen paikka haha :D<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä ihan kotoisa oleskelupaikka, olo on kyllä heti tervetullut kun tänne astuu :)

      Poista

Nuori tavallisen polun tallaaja blogien ihmemaailmassa
Sisällön tarjoaa Blogger.